Ukrayna’da tarım ekipmanları hırsızlığı

Ukrayna’da tarım ekipmanları hırsızlığı

Milyonlarca dolarlık tarım ekipmanı çalıp, 1100 km taşıyan Ruslar, kurdukları ekipmanlar kilitlendiği için kullanamadılar.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, Rus birliklerinin Ukrayna’da, yaygın konut yağmalarının yanında, tarım ekipmanları, tahıl ve hatta inşaat malzemeleri çaldığına dair haberler geliyor.

CNN’in Ukraynalı bir işadamına dayandırdığı haberine göre, işgal altındaki Melitopol kentindeki Rus birlikleri bir tarım ekipmanı bayisindeki tüm ekipmanı çaldı ve Çeçenya'ya gönderdi. Ancak 1100 kilometreden fazla bir yolculuktan sonra hırsızlar, ekipmanlar kilitlendiği için hiçbirini kullanamadılar.

Habere göre mart ayının başından beri Rus kuvvetleri tarafından işgal edilen Melitopol'daki bir John Deere-Agrotek bayisinden her biri 300 bin dolarlık biçerdöverlerden toplam 5 milyon dolar değerinde hırsızlık yapıldı.

Melitopol'deki değerli tarım ekipmanlarının çalınması ve soygunun bir parçası olarak Rus askeri nakliyesinin kullanılması hırsızlığın organize bir operasyon olduğu iddialarına yol açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN