Ülke tarihinde bir ilk! Kadınlara da askerlik zorunlu olacak: Askerlik süresi uzatılacak

Ülke tarihinde bir ilk! Kadınlara da askerlik zorunlu olacak: Askerlik süresi uzatılacak

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından Avrupa genelinde askeri harcamalar artmasıyla birlikte ülke tarihinde bir ilk yaşanacak. Kadınlar da zorunlu askerlik hizmetine dahil edilecek, üstleik askerlik süresi uzatılacak...

Danimarka, tarihinde ilk kez kadınları zorunlu askerlik hizmetine dahil etmeyi ve askerlik süresini uzatmayı planladığını duyurdu. Başbakan Mette Frederiksen, "Savaş istediğimiz için değil, savaştan korunmak istediğimiz için silahlanıyoruz" sözleriyle bu kararın arkasındaki düşünceleri açıkladı.

5 YIL İÇİNDE SAVUNMA BÜTÇESİNİ 6 MİLYAR DOLAR ARTIRDI

Danimarka hükümeti, önümüzdeki 5 yıl içinde savunma bütçesini 6 milyar dolar artırarak NATO'nun harcama hedeflerine ulaşmayı hedeflediğini duyurdu. Avrupa genelinde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline başlamasının ardından askeri harcamalar arttı.

Çarşamba günü yapılan açıklamada, Danimarka Başbakanı Frederiksen, bu adımın "tam bir cinsiyet eşitliği sağlayacağını" belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN