Ürdün Kralı 2. Abdullah: Gazze'deki savaş devam ederse…

Ürdün Kralı 2. Abdullah: Gazze'deki savaş devam ederse…

İsrail’in Filistin’e karşı şiddetli saldırılarına ilişkin konuşan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze'deki savaşın devam etmesinin “felaket” sonuçlar doğuracağını kaydetti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana 20 binden fazla masum sivili katlettiği saldırıları sürerken, Ürdün'de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı kabul eden Kral 2. Abdullah, Gazze'ye yönelik devam eden saldırının “felaket sonuçlar" doğuracağı konusunda uyarıda bulunarak, Gazze’deki “trajik insani krize” son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ürdün Kraliyet Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Abdullah, ABD'nin Gazze'de derhal ateşkes sağlanması, sivillerin korunması ve bölgeye yeterli ve sürdürülebilir yardım ulaştırılmasını sağlamadaki rolünün önemini yineleyerek “Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan ve iki devletli çözüme dayanan adil ve kapsamlı bir barışa ulaşılmadan bölge istikrara kavuşamayacak” ifadelerini kullandı.

‘GAZZELİLER EVİNE DÖNMELİ’

Gazze Şeridi ile Batı Şeria’nın birbirinden koparılması ve Filistinlilerin Gazze Şeridi ile Batı Şeria’dan zorunlu göçe tabi tutulması çabalarını reddeden Kral Abdullah, bu girişimlerin uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve Gazzelilerin evlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’teki Filistinlilere, Müslüman ve Hristiyan mukaddesatına yönelik saldırılarına da dikkati çeken Kral Abdullah, bunun bölgede büyük bir patlamaya yol açmadan engellenmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN