Alman bakan Baerbock'tan ‘kalıcı barış’ açıklaması: İki devletli çözüm için her yolun denenmesi gerekiyor

Alman bakan Baerbock'tan ‘kalıcı barış’ açıklaması: İki devletli çözüm için her yolun denenmesi gerekiyor

İsrail’in Filistin’e karşı şiddetli saldırılarına ilişkin konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bölgede kalıcı barışın sağlanması için iki devletli çözüm hedefiyle her yolun denenmesi gerektiğini belirtti.

İsrail ile Filistin'i ziyareti öncesi yazılı açıklama yapan Alman bakan Annalena Baerbock, insani dramın sona ermesi ve bölgenin ebedi şiddet döngüsünden çıkması için çağrıda bulundu.

Ortadoğu'daki durumun son derece tehlikeli olduğuna dikkat çeken Almanya Dışişleri Bakanı, "Terörün sona ermesi gerekiyor. İnsanların içinde bulunduğu durumun sona ermesi gerekiyor. Bölgenin ebedi şiddet döngüsünden çıkması gerekiyor. Sürdürülebilir barış ve güvenliğin nihai temellerini atma zamanı geldi" diye konuştu.

‘ÇOK FAZLA İNSAN ÖLDÜ’

Baerbock, çatışmalarda çok fazla insanın öldüğünü vurgulayarak, taraflara silah bırakma çağrısı yaptı.

Gazze ve Batı Şeria'daki insanların güvenlik, onur ve kendi kaderlerini tayin etme şansına ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Baerbock ayrıca, "Şiddetli açlığa, yayılan salgın hastalıklara, kışın soğuğuna karşı Gazze'de acilen çok daha fazla insani yardıma ihtiyaç var. Buna karşılık, teröre karşı kendini savunma hakkı ve görevi olan İsrail de askeri harekatlarında sivilleri çok daha iyi korumalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Baerbock, İsrailliler ve Filistinlilerin kendilerinin güvenliğini diğerlerinin güvenliği olarak görmeleri halinde barış içinde yaşayabileceklerini belirterek, "Bu da ancak her iki tarafın da diğerinin çektiği acıları kabul etmesiyle mümkün olacaktır. Bizim görevimiz, iki devletli çözüm için her yolu denemektir" görüşünü paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN