Ürdün ve Fransa'dan DEAŞ açıklaması: Uluslararası koalisyona bağlı kalacağız

Ürdün ve Fransa'dan DEAŞ açıklaması: Uluslararası koalisyona bağlı kalacağız

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi ve Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, telefonda görüştü. DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona bağlılık vurgusu yapan bakanlar, DEAŞ'ın gücünü yeniden kazanmasının engellenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian bir telefon görüştü.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi ile Fransız mevkidaşı Le Drian telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

İkili görüşmede, Basra Körfezi bölgesinde tansiyonu düşürmek ve gerginliği azaltmak için etkili hamleler başlatılması gerektiğini ifade etti.

DEAŞ'A KARŞI 'ÇABA' ÇAĞRISI

Krizi barışçıl yollarla çözmek için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulunulan görüşmede, bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit edecek yeni bir krizin sonuçlarından da kaçınılması gerektiği kaydedildi.

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona bağlılık vurgusu yapan bakanlar,  DEAŞ'ın gücünü yeniden kazanmasının engellenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. 

Irak'ın istikrarının, güvenliğinin desteklenmesi ve başlayan yeniden yapılanma sürecinin korunması gerektiğine işaret eden Safedi ve Le Drian, bölge krizlerini aşmayı, güvenlik ve istikrarı sağlamayı hedefleyen çalışmalara ilişkin istişare ve koordinasyonun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

AMMAN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN