'Yeni İsrail hükümetini başarısız kılmak için her şeyi yapmalıyız'

'Yeni İsrail hükümetini başarısız kılmak için her şeyi yapmalıyız'

İsrail'de 1 Kasım 2022'de yapılan seçimlerin ardından Binyamin Netanyahu başbakanlığında kurulan yeni hükümetten Filistin'e daha fazla saldırı, suç ve ihlal beklediklerini kaydeden Filistin lideri Abbas, 'sert aşırıların' katılacağı İsrail hükümetini başarısız kılmak için çalışmaları gerektiğini belirtti. Öte yandan Abbas, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için yeniden başvuru yapacaklarını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah kentindeki Başkanlık Merkezi'nde Fetih Hareketi Devrim Konseyi 10. Dönem Toplantısı açılışında konuşma yaptı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, yeni kurulacak İsrail hükümetine karşı konulması gerektiğine değinen Abbas, Filistinlilerin haklarına ve birliklerine bağlı kalmalarını ve direnişi desteklemelerini istedi.

israil-netanyahu-hukumeti-1-kasim-2022.jpg

"DAVAMIZI DESTEKLEYEN HERKES OMUZ OMUZA OLSUN"

Yaşanan değişim sürecine dikkati çeken Abbas, "Dünyada ve bölgedeki değişimler sonucunda bizler oldukça zor ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç, halkımızın tüm evlatları ve yöneticileri ile Filistin davasını destekleyen herkesin omuz omuza birlik içinde olmasını gerekli kılıyor" dedi.

"YENİ HÜKÜMETTEN DAHA FAZLA SALDIRI BEKLİYORUZ"

İsrail'de yeni kurulacak hükümete ilişkin düşüncelerini paylaşan Abbas, 'yeni kabineye ülkedeki aşırıların en sert olanlarının katılacağına' dikkati çekti. Abbas, "Bu hükümetten daha fazla ihlal, saldırı ve suç bekliyoruz. Dolayısıyla hepimizin topluca bu hükümete karşı durmamız, ifşa etmemiz ve başarısızlığı için çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

filistin-devlet-baskani-mahmud-abbas.jpg

FİLİSTİN, BM'NİN KAPISINI ÇALIYOR

Abbas, medya, politika ve diplomasi alanlarında çalışmanın önemine işaret etti. Filistin söylemiyle çelişen İsrail söylemine karşı durulması gerektiğini dile getiren Abbas, uluslararası örgütlere katılım çabalarını sürdüreceklerini, tam üyelik için Birleşmiş Milletler'e yeniden gideceklerini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN