İsrail polisi kana doymuyor: Silahsız gence kurşun yağdırdı

İsrail polisi, işgal altındaki Batı Şeria'da saldırgan olduğu iddia edilen Filistinli bir kişinin İsrail askeri tarafından öldürüldüğünü söyledi. İsrail polisinin Filistinli adamı vurduğu anlar amatör videoya kaydedildi. Sosyal medyada geniş çapta paylaşılan video, İsrail işgal güçlerinin giderek artan şiddet olaylarından birinin belgesi oldu.

Yükselen İsrail-Filistin gerilimi, 2022 yılını 2006'dan bu yana uzun süredir devam eden çatışmada en kanlı yıl haline getirdi. İsrail tarihinin en sağcı ve dindar hükümeti önümüzdeki günlerde kurulmaya hazır olduğundan ve eski Başbakan Binyamin Netanyahu'nun iktidara dönmesiyle, şiddetin daha da artış göstermesi muhtemel.

Associated Press'te yer alan habere göre, dün gerçekleşen olay, Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Havara kasabasında işlek bir caddede meydana geldi. İsrail polisi, Filistinli bir adamın bıçak taşıdığını ve İsrailli bir çiftin arabasına girmeye çalıştığını, ardından izinli bir İsrail askeri olan sürücünün onu vurup yaraladığını söyledi.

İSRAİLLİ KOMUTAN DÖRT EL ATEŞ ETTİ

Polis, Filistinli adamın daha sonra yakınlarda devriye gezen sınır polislerine doğru ilerlediğini ve polislerden birini yüzünden bıçakladığını söyledi. Birlik komutanı adamı tutuklamaya çalıştı. Kayda alınan olayda diğer iki Filistinli, adamı subaydan kurtarmaya çalışırken İsrailli komutan Filistinlinin boynundan tutuyor. Videoda, Filistinli adamın İsrailli komutanın tüfeğini alıp yere düştüğü görülüyor. Hemen sonra, İsrailli komutan tabancasına davrandı ve dört el ateş etti. Genç Filistinli yere düştükten sonra öldüğü ilan edildi.

İsrail-Filistin çatışmasında bu yıl 140'tan fazla Filistinli öldürüldü. İsrail ordusu, öldürülen Filistinlilerin çoğunun militan olduğunu öne sürüyor. İsrail askeri, baskınların militan ağları dağıtmak ve gelecekteki saldırıları engellemek için olduğunu iddia ederken, Filistin tarafı, söz konusu baskınların, İsrail işgalini güçlendirmek düzenlendiğini söylüyor.

'SON İKİ GÜNDE DÖRT FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜLER'

Olayla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan İngiltere'deki Filistin Misyonu Başkanı Husam Zomlot, Filistinli gencin vurulmasından sonra "İsrail askerlerinin ona yardım etmek isteyen sağlık çalışanlarını engellediğini" ve "İsrail ordusunun son iki günde dört Filistinliyi öldürdüğünü" belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir