İsrail Filistin düşmanlığında seviye atladı

İsrail Filistin düşmanlığında seviye atladı

İsrail'de geçtiğimiz günlerde Filistinlilerin hasadına yardım ettiği için İsrailli yerleşimciler tarafından öldüresiye dövülen 70 yaşındaki aktivist Yahudi Hagar Gefen'ın tadavisi bitmeden benzer bir nefret hareketi daha yaşandı. İsrail vatandaşı Filistinli doktor, polise bıçakla saldırdığı iddiasıyla vurulan 16 yaşındaki Filistinli çocuğa şeker verdiği gerekçesi ve 'terör' suçlamasıyla işten atıldı.

İsrail vatandaşı Filistinli doktor, polis nezaretinde bulunan yaralı bir Filistinli çocuğa şeker verdiği gerekçesiyle işten kovuldu. Kudüs'teki Hadassah Ein Kerem Hastanesi'nde görevli Ahmad Mahajna isimli doktorun görevden alındığı belirtilirken, Tel Aviv merkezli İnsan Hakları Doktorları (PHR) adlı kuruluş, olayı 'ırkçı, milliyetçi ve popülist bir cadı avı' sözleriyle niteledi.

Ekim ayında, İsrail polisine bıçakla saldırdığı iddiasıyla vurulan 16 yaşındaki çocuk Mahajna'nın çalıştığı hastaneye getirildi. Hastanede verilen bir partinin artından arta kalan yiyeceklerin hastalara ikram edildiği, hastalar arasında 16 yaşındaki yaralı Filistinli çocuğun da olduğu belirtildi. Polis, Filistinli çocuğa şeker veren Mahajna'yı 'terör sempatizanı' olarak nitelendirilerek hastane yönetimine şikayet etti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Mahajna, işten kovuldu.

'BASKI KÜLTÜRÜNÜ TEŞVİK EDİYOR'

PHR'nin açıklamasında, "Hastanenin tutumu, tutuklu hastanın ve ona bakan doktorun kanını talep edenleri sakinleştirmeye yönelik alçakça bir girişimdir. Bu eylemlerin sağlık personeli, özellikle Filistinli çalışanlar üzerinde etkisi var ve bir baskı ve susturma kültürünü teşvik ediyor" denildi.

Ahmad'ın kardeşi Ruslan Mahajna ise, "Hadassah Ein Kerem Hastanesi yönetiminin aldığı ırkçı ve göz korkutucu prosedür ve kararı Avrupa Birliği büyükelçilerine bildireceğiz. Avrupa hastanelerini ve tıp merkezlerini sebepsiz yere karalanan doktorla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İsrailli aktivist 70 yaşındaki Yahudi Hagar Gefen, Filistinlilerin hasadına yardım ettiği için İsrailli yerleşimciler tarafından demir çubuklarla öldüresiye dövülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN