YPG'nin elebaşı Mazlum Kobani: Rusya ile anlaştık

YPG'nin elebaşı Mazlum Kobani: Rusya ile anlaştık

Terör örgütü PKK'nın Suriye'de kurduğu YPG'nin elebaşı Mazlum Kobani, SDG ile Suriye Milli Ordusu arasındaki çatışma bölgesine Rus askerlerinin yerleştirilmesi için, Rus General Chaiku ile anlaştıklarını duyurdu.

Rus General Aleksander Chaiku ile terör örgütü YPG'nin anlaşmasını Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı terörist Mazlum Kobani duyurdu. 

YPG’li Mazlum Kobani, son günlerde terör örgütü PKK'nın kurucu unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye Milli Ordusu arasında çatışma haberlerinin geldiği üç bölgede Rus askerlerinin konuşlandırılması konusunda Rusya ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Mazlum Kobani anlaşmayı Rusça bir tweet ile duyurdu.

Mazlum Kobani, dün Suriye’deki Rus kuvvetleri komutanı General Alexander Chaiku ile “verimli bir toplantı” yaptıklarını duyurdu.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Kobani, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’deki Rus kuvvetleri komutanı General Alexander Chaiku’ya ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Toplantı verimli geçti. Bölgenin huzur ve güvenliği için Rusya güçlerinin Amûdê, Tel Tamer ve Ayn Îsa’ya geçmesi üzerine anlaştık. Ülkemizin menfaati için ortak çalışmaların sürmesini umut ediyoruz"

TRUMP 'GENERAL' DEDİ, RUSYA ANLAŞMA İMZALADI

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'general' diye hitap ettiği Mazlum Kobani ile Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarını yöneten General Aleksander Chaiku'nun anlaşma imzalaması dikkat çekti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN