Yunanistan'ın Anti-SİHA'sına Türkiye'den 'ŞAHİN' hamlesi

Yunanistan'ın Anti-SİHA'sına Türkiye'den 'ŞAHİN' hamlesi

Ege'de sürekli gerilimi tırmandıran Yunanistan'ın son olarak adaları silahlandırması ve ANTİ-SİHA sistemleriyle donatmasının ardından Türkiye'den yeni bir hamle geldi. Döner kanatlı ve sabit kanatlı mini-mikro İHA ve maket uçak tehditlerinin imha edilmesine yönelik geliştirilen ŞAHİN Sistemi TSK envanterine kazandırıldı.

Yunanistan'ın Ege Adalarına yerleştirdiği Anti-SİHA sistemlerine Türkiye'den yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için geliştirilen ŞAHİN Sisteminin kabul faaliyetleri tamamlanarak envantere kazandırıldı.

Döner kanatlı ve sabit kanatlı mini-mikro İHA ve maket uçak tehditlerinin imha edilmesine yönelik geliştirilen ŞAHİN Sistemi, radardan bildirilen konuma yönlenme sağlayarak hedef takibi ve hedefe yönelik balistik hesaplama yapabilme özelliklerine sahip.

ENVANTERE GİRDİ

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşme muhteviyatında TSK için geliştirilen ŞAHİN Sistemi kabul faaliyetleri tamamlanarak envantere kazandırıldı.

sahin.png

KOLAY İNTİKAL VE KURULUM ÖZELLİKLERİNE SAHİP

Kritik tesislerin korunması, sınır güvenliği, hava savunma gibi alanlara kullanılacak olan ŞAHİN Sistemi, kolay intikal ve kurulum özelliklerine sahip, çekilebilir römork üzerinde bulunan ve modüler sistem mimarisini barındırmakta.

Uzaktan komuta yeteneğine sahip olan ŞAHİN Sistemi, 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Bombaatar Mühimmatı (ATOM) ile 700 metre etkili menzile sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN