Malezya, SİHA'da TUSAŞ'ı seçti

Malezya, SİHA'da TUSAŞ'ı seçti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Malezya'da Çinlilerin de katıldığı silahlı insansız hava aracı (SİHA) ihalesini kazandı. Geçen hafta da Kazakistan'ın TUSAŞ'tan 30 adet SİHA alımı için sözleşme imzalanmıştı.

Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, silahlı insansız hava aracı (SİHA) alımı için düzenlenen ihaleyi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) kazandığını duyurdu.

TRT Haber'de yer alan habere göre TUSAŞ, iki Çinli SİHA firmasının da arasında bulunduğu rakiplerini geride bıraktı.

Malezya'da yaşayan gazeteci Marhalim Abas, "Muharebe sahasında kullanılan Çin SİHA'ları beklentileri karşılayamadı" dedi, Türk SİHA'larının kabiliyetlerine dikkati çekti.

Küresel SİHA piyasasının bu yıl yaklaşık 12 milyar, 2029'daysa 30 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

turk-siha-ozellikleri.jpg

TUSAŞ KAZAKİSTAN'DA FABRİKA KURABİLİR

Geçen hafta da TUSAŞ, ANKA model SİHA'nın Kazakistan'a ihracatıyla ilgili sözleşme imzalamıştı.

İlk etapta 3 adet ANKA, TUSAŞ tesislerinde üretilerek Kazakistan Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek. Daha sonra 30 adet ANKA'nın, ortak üretim modeli ile Kazakistan'da üretilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Malumunuz Kazakistan'da, Aselsan şirketimizin bir ortaklığı var. Çeşitli yapılanmaların devamını talep ediyorlar.

ANKA siparişleri vardı, 3 tane ANKA şu anda teslimatı bekliyor. Yine ANKA ile ilgili 30 adet sipariş üzerine bir üretim tesisi kurulması konusu da şu anda görüşülüyor" diye konuşmuştu.

turk-siha-anka.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN