Türkiye Rusya'ya SİHA satacak mı? İsmail Demir açıkladı

Türkiye Rusya'ya SİHA satacak mı? İsmail Demir açıkladı

İnsanlar merakla Türkiye'nin Rusya'ya SİHA satıp satmayacağını araştırıyor. Peki Rusya'ya SİHA satılacak mı? Tüm detaylar haberimizde.

En çok merak edilen konular arasında Türkiye'nin Rusya'ya SİHA satılıp satılmayacağı var. Konu ile ilgili Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir açıklamalarda bulundu. Peki Rusya'ya SİHA satılacak mı? Türkiye'nin Rusya'ya SİHA satması ile ilgili İsmail Demir'in açıklamalarının detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Rusya'ya SİHA satılacak mı

İsmail Demir SİHA ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. SİHA'nın geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Demir, sözlerine şunları da ekledi; "İnsansız hava araçları bir yolculuktur. Her model değişiklik taşıyacak. Yeni silah entegrasyonları da eklenecek. SİHA ve İHA'larla ilgili yolculuk sürekli devam ediyor. Çıkan modeller kullanıma göre değişiklik gösterecek. Havada daha uzun durabilme, daha hareketli olma, farklı silah sistemleri gibi konular olabilir. Havadan yere, denizaltından havaya, havadan denize fırlatılacak şeyler olacak. 

Türkiye Rusya'ya SİHA Satılması

Bunların hepsi zamanla ve tek tek olacak şeyler. Türkiye'de bir tehdit senaryosu var, hazırlıklı olunması gerekiyor." İsmail Demir aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya SİHA üretimi ile ilgili Baykar ile çalışmak istediğini söylemesi üstüne olabileceğini, sadece gündeme geldiğini, bu süreçlerin Türkiye Cumhuriyeti politikaları kapsamında şekilleneceğini ve teknik konuda çalışmalar yapılacağını söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN