Zelenskiy yeni yıldan ‘zafer’ diledi, dakikalar sonra patlama oldu

Zelenskiy yeni yıldan ‘zafer’ diledi, dakikalar sonra patlama oldu

Yeni yılın ilk saatlerinde halkına hitap eden işgal altındaki Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, ülkesi için zafer diledi. Tüm dünyada coşkuyla kutlanan yeni yıla savaşla giren Ukrayna’nın liderinin konuşmasından dakikalar sonra başkent Kiev ve çevresinde yeni patlamalar duyuldu.

Kiev’deki askeri yetkililer, Rusya tarafından fırlatılan 23 "hava nesnesinin" imha edildiğini söylerken, Belediye Başkanı Vitali Klitschko, ön raporların yaralı veya zayiat olmadığını, sadece şehir merkezinde hasarlı bir araba olduğunu gösterdiğini söyledi.

SIĞINAKLARDA YENİ YIL HEYECANI

Ülke çapında hava saldırısı sirenleri çalarken ve hava savunmaları harekete geçirilirken, Kiev'de bazı insanlar balkonlarından “Yüce Ukrayna! Kahramanlara şeref!” diye bağırdı. Kiev ve diğer büyük Ukrayna şehirlerinde, saat 23:00'teki sokağa çıkma yasağı, yeni yıl kutlamalarını engellerken, birçok kişi sığınakların içinde yeni yılı kutladı.

‘2023’ÜN NE GETİRECEĞİNİ BİLMİYORUZ’

Herson ve Jitomir bölgesinde de resmi olmayan patlama raporları vardı. Saldırılar, Zelenskiy'nin savaş zamanındaki ilk yeni yıl konuşmasını yapmasından birkaç dakika sonra gerçekleşti.

Zelenskiy, “2022 yüreğimizi vurdu. Bütün gözyaşlarımızı döktük. Tüm dualar edildi. 311 gün. Her dakika hakkında söyleyecek bir şeyimiz var ama çoğu kelime gereksiz. Açıklamaya gerek yok. Duymak için sessizlik gerekir. Farkına varmak için duraklamalar gerekir. 2023'ün bize ne getireceğini kesin olarak bilmiyoruz. Hepimize tek bir şey dilemek istiyorum; o da zafer ve asıl mesele bu” dedi.

‘BİZDEN ÇALINANLARIN SEVİNCİ’

Ukrayna lideri, “Bu yıl geri dönüş yılı olsun. Halkımızın dönüşü. Askerler ailelerine, mahkumlar evlerine, göçmenler ülkesine. Topraklarımızın dönüşü. İşgal edilen sonsuza kadar özgür olacak. Normal hayata dön. Sokağa çıkma yasağı olmayan mutlu anlara. Hava uyarıları olmadan sevinçlere. Bizden çalınanların geri dönüşü. Çocuklarımızın çocukluğu, anne babamızın huzurlu yaşlılığı” diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN