Dünyanın en tehlikeli yolu D915’ten geldi

Dünyanın en tehlikeli yolu D915’ten geldi

Yeni Toyota Hilux yenilmezlik mottosuyla dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak kabul edilen Bayburt’taki D915 yolundan Türkiye’ye giriş yaptı. Fiyatıyla SUV segmentine rakip olan modelin bu yıl için kotası şimdiden doldu.

ALİ YILDIRIM / KARAR

Türkiye pazarına dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak kabul edilen D915’ten giriş yapan yeni Toyota Hilux, tasarımıyla dikkat çekiyor. Türkiye reklam filminin Bayburt sınırları içinde yer alan D915 yolunda çekilen modelin, ‘yenilmez’ kimliği vurgulanmak istenmiş. 52 keskin viraj ve 100 km’den fazla yol kat eden model, 2 bin metrenin üzerindeki yüksekliğe de soluksuz tırmanabilmiş. İlk kez tanıtıldığı 1968 yılından bu yana tecrübesini arttıran model, artan ÖTV oranları karşısında fiyat tarafında da oldukça iddialı. Fiyat etiketi olarak SUV modellerin bir tık altında olan satış fiyatıyla bu segmentten de pay alacağa benziyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, pick-up segmentinin çok rekabetçi bir segment olduğunu belirterek “Yeni Hilux’ın güçlü duruşu ve konforuyla bu potansiyeli çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyoruz. Avrupa’daki emisyon normlarına uyan Hilux ile bugüne kadar 52 bin 155 adetlik satış gerçekleştirdik. Hayranlık uyandıracak Yeni Hilux için 2020 sonuna kadar bine yakın, 2021 yılında ise 3 bin 500-4 bin adetlik satış hedefimiz bulunuyor” dedi.

Pick-up segmentinin SUV pazarından da pay almaya başladığını sözlerine ekleyen Bozkurt “Yeni Hilux Invincible modelinde SUV’da bile olmayan özellikler var. SUV kitlesinden pick-upa doğru bir kayma yaşanacaktır. Şehirde de SUV konforunu Hilux’ta hissedenler günlük kullanım için bu modelimizi tercih edeceklerdir. Bu amaçla tasarımının yanı sıra yüksek konforu ve donanımlarıyla dikkat çeken Yeni Hilux’ların yüzde 70’lere yakını üst donanımlı Invincible ve Hi-Cruiser versiyonlarından oluşacaktır. Perakende satışlarda ise Invincible versiyonu satışlarımızın yüzde 50’den fazlasını oluşturacaktır” şeklinde konuştu. Bozkurt, Avrupa’daki emisyon normlarının, pick-up segmentinde markaları bir hayli zorladığını da sözlerine ekleyerek “Avrupa’daki regülasyona bağlı olarak pick-up segmentinde pazardan çekilen modeller olursa, hem özel hem kamuda kaç ürün pazarda kaldıysa mevcut pastayı onlar paylaşacaktır. Emisyon normlarını karşılayan Hilux için de bu durum büyük avantajdır” dedi.

REKLAM MÜZİĞİ KARŞILIĞINDA AHBAP DERNEĞİNE TOYOTA

Yeni Toyota Hilux’un reklam müziğini ise yardımsever kişiliğiyle öne çıkan sanatçı Haluk Levent yaptı. Reklam müziğinin hikayesini sosyal medya hesabı üzerinden anlatan Levent şu paylaşımı yaptı: “Aradılar ‘şarkıyı kullanabilir miyiz?’ dediler. Dedim ki ‘hay hay’. ‘Ne istersiniz’ dediler. Dedim ki ‘Ahbap Derneği’ne bir Toyota’. Dediler ki ‘yarın araba sizde’ Dedim ki ‘heyyooo’. Teşekkürler Toyota.” Ardından Levent aracı teslim alan Ahbap Derneği üyeleriyle sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım gerçekleştirdi.

SATIŞLARIN KADERİ ARAÇ BULMAYA BAĞLI

Pandemi sürecinin tedarik sorununa yol açtığını ve artan müşteri talepleri için aralık ayına gün verebildiklerini de kaydeden Ali Haydar Bozkurt söyledi: “Sektörümüzde satışlar açısından en belirleyici unsur halen kısmen de olsa devam etmekte olan tedarik ve araç stoğu sorunu. 2020 yılı toplam otomotiv satışlarının seyrini bulunurluk belirleyecek. Toyota olarak istediğimiz kadar aracı alamıyoruz. Pandemi sürecinde duran üretim şu anda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde devam ediyor. Bu durum yılbaşına kadar devam eder gibi görünüyor. Toyota olarak da yeni gelen taleplere ancak aralık ayında araç verebiliyoruz. Filo müşterilerimizle ise 2021 için anlaşmalar yapıyoruz. Filo tarafında şimdiden gelecek seneyle ilgili 6-7 bin adet sözleşmeli talep var. Salgında ikinci dalga yaşanmazsa ve her şey bu şekilde devam ederse yılsonu toplam satışlar 735-750 bin adetlerde gerçekleşebilir.”

252 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Yeni Hilux Invincible versiyonu ve çok daha geliştirilmiş araç dinamikleriyle birlikte 252 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 3 farklı donanım seviyesiyle satışa sunulan model, her seviyede 8 inç dokunmatik ekran, ön ve arka park sensörleri standart olarak yer alıyor. Hilux’ın 4x4 versiyonlarında sunulan aktif elektronik çekiş kontrol sistemi A-TRC, üst versiyonlarda ek özelliğin geliştirilmesi ile araç 4x2 moduna alındığında da aktif hale gelebiliyor. 450 kg artan kapasiteyle 3.5 tonluk römork çekme kapasitesi ise yeni Hilux her türlü beklentiyi aşmayı başarıyor. Hilux’ın tüm versiyonlarında 2.4 litrelik dizel motor seçeneği sunuluyor. 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilebilen motor, 150 HP güç ve 400 Nm tork üretebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN