e-Devlet Danıştay dosya sorgulama işlemi | Danıştay sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet Danıştay dosya sorgulama işlemi | Danıştay sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden Danıştay dosya sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından araştırılıyor ve işlemin nasıl yapılacağına dair bilgiler inceleniyor. 'Danıştay sorgulama nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı ve Danıştay dosya sorgulama işlemi hakkındaki detayları merak eden vatandaşlar için derledik.

Milyonlarca vatandaş Danıştay dosya sorgulama işleminin nasıl yapılacağı merak ediyor. e-Devlet Danıştay dosya sorgulama işlemi hakkındaki ayrıntıları ve 'Danıştay sorgulama nasıl yapılacağının detayları haberimizin devamında. 

e -Devlet ile Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Başkanlığı üzerinden dosya sorgulama işlemi yapılabilmektedir. İşte Dosya sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar için aşama aşama ' Danıştay dosya sorgulama işlemi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı...

A -DEVLET DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA 

1- e -Devlet uygulaması ile Danıştay Dosya Sorgulaması yapılabiliyor.  Danıştay sorgulamada E-devlete giriş için TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekmekte veya bazı bankaların internet bankacılığı aracılığıyla da giriş yapabilirsiniz.

2- e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı menüsüne gelebilir ve oradan da UYAP hizmetleri başlığı adı altında sorgulama yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için ayrıca ücret ödemenizde gerekmiyor.

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

18-07/29/e-devlet-1532853018.jpg

DEVLET HİZMETİNİN YÜZDE 86’SI E-DEVLET ÜZERİNDEN

Üstelik artık devlet hizmetlerinin yüzde 86’sı E-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Devlet’in vatandaşa verdiği 12 bin farklı hizmetin neredeyse tamamı artık E-Devlet Kapısı üzerinden alınabiliyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? 

Devletin size internet üzerinden sunduğu hizmetleri kullanabilmeniz için öncelikle şifrenizi almanız gerekiyor. Şifrenizi alabilmek için kimliğiniz ile birlikte PTT şubelerine başvurmanız gerekiyor. Belli miktar ücret karşılığında (2 TL) kimlik numaranıza tanımlı şifreniz, zarf veya SMS ile size iletiliyor.

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR? 

Şifrenizi aldıktan sonra sisteme ilk kez giriş yapmanız istenecektir. Buradan E-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan “Giriş” sekmesinden sisteme ulaşabilirsiniz. Karşınıza çıkan Login ekranında TC. Kimlik numaranızı ve PTT’den size verilen şifreyi yazmanız gerekiyor.

18-07/29/danistay.jpg

DANIŞTAY HAKİMİNE 7 YIL HAPİS

FETÖ ile irtibatı nedeniyle meslekten ihraç edilen eski Danıştay tetkik hakimi Utku Yıldız'a "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı nedeniyle meslekten ihraç edilen eski Danıştay tetkik hakimi Utku Yıldız, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN