Eda Nur Hancı kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Eda Nur Hancı kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’nin yeni kadrosunda yer alan ve genç isimlerinden olan Eda Nur Hancı, skeçlerde gerçekleştirdiği performansla dikkat çeken oyuncular arasında yer alıyor. Peki, Eda Nur Hancı kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte ayrıntılar…

2019 yılında yeni kadrosuyla izleyici karşısına çıkan BKM yapımı Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 kadrosunda açıklanmasıyla oyuncuların hayatları merak ediliyor. Eda Nur Hancı da bu isimler arasında. İşte hayatı merak edilen genç oyuncu Eda Nur Hancı ile ilgili bilgiler…

EDA NUR HANCI KİMDİR?

Eda Nur Hancı, 23 Ocak 1996 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulun ardından liseyi Terakki Vakfı Okulları’nda okumuştur. Lise eğitimini alırken bir yıl İngilizce hazırlık görmüş ve ekstradan Almanca da öğrenmiştir.

Lise yılları başında yabancı dil eğitimini geliştirmek için bir süre ABD ve Kanada’da bulunmuştur.

Lise eğitimin ardından üniversite sınavlarına hazırlanan Eda Nur Hancı Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü kazanmıştır. Galatasaray üniversitesi eğitim dili Fransızca olduğu için bir yıl da burada Fransızca hazırlık okumuştur. Böylece eğitim hayatını uzun uzun yaşayan Hancı, yabancı dilini de geliştirmiştir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Üniversite döneminde oyun çevirileri yapmaya da başlamıştır. Hayatında en çok okumayı, etrafı izlemeyi, seyahat etmeyi seviyor.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Hancı, kendini ifade edebilecek kadar Almancaya vakıf olmakla birlikte Latince ve Eski Yunanca okuyabiliyor. 23 yaşında ve Kova burcundadır.

19-12/14/eda-nur-hancijpgg.jpg

OYUNCULUK HAYATI

Eda Nur Hancı, oyunculuğa okul hayatında amatör olarak başlamıştır. Asıl oyuncu olma fikri ise yabancı dil eğitimi için gittiği ABD ve Kanada’dan döndükten sonra oluşmuştur. Artık amatör oyunculuktan profesyonel oyunculuğa geçmesi gerekiyordu. Bunun için ilk olarak Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde temel oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Eğitimden sonra aynı kurum bünyesinde tiyatro oyunlarında rol almaya başlamıştır.

Konservatuvar okuması gerekirken alakası olmayan bir bölüm Felsefe okumuştur. Üniversite yıllarında yabancı dil bilmenin verdiği avantajla oyun çevrileri yapmaya başlamıştır. Bu arada çevirisini yaptığı oyunda rol alma şansını da yakalamıştır. Ardında doğaçlama tiyatro yapmış kısa süreli de olsa Youtube’ta bir kanalda metin yazarı olarak görev yapmıştır. İlk olarak “Acı Aşk” dizisinde rol alarak izleyici karşısına geçmiş ve TV deneyimi yaşamıştır.

Bir arkadaşı vasıtasıyla BKM Mutfak oyuncu seçmelerine başvuru yapmış ve çeşitli elemelerden geçerek Çok Güzel Hareketler 2 oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Eda Nur Hancı, “Sevgili ustam ve ekip arkadaşlarımla yapacaklarım için şimdiden çok kocaman heyecanlıyım!” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN