10 milyon kişiyi ilgilendiriyor! Bankadan kredi alamayan kişiler müjde... O kararda kritik gün bugün... Sicil ve kara liste affı geliyor!

10 milyon kişiyi ilgilendiriyor! Bankadan kredi alamayan kişiler müjde... O kararda kritik gün bugün... Sicil ve kara liste affı geliyor!

Milyonlarca kişinin borçları ile ilgili düzenlemeler başlıyor. Tasarı önümüzde ki günlerde Genel Kurul'da masaya yatırılacak. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yasa teklifinde 10 milyon kişi kara listeden çıkarılması planlanıyor. İşte detaylar.

Bugün milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler başlıyor. Tasarının önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine gelmesi ve hızla yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ayrıca düzenlemenin 10 milyon kişiyi kara listeden çıkarması da planlanıyor.

Milyonlarca borçlu için uyum süreci bugün başlıyor. Tasarı önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine alınmalı ve hızla onaylanmalı, ancak KHK ile 10 milyon kişi kara listeden çıkarılıyor.

Bugün milyonlarca borçluyu etkileyen düzenlemeler için kritik bir gün. TBMM Planlama ve Bütçe Komisyonu bugün tasarıyı tartışmaya başlayacak. Gelir Vergisi Kanunu'nun 52. Maddesinde ve bir dizi Kanun ve Yönetmelikte değişiklik yapılarak milyonlarca borçluya yönelik hükümler getirilmiştir.

borçlar

10 MİLYON BORÇLU KİŞİ KARA LİSTEDEN ÇIKARILDI

Temmuz 2023'e kadar borçlarını ödeyip yeniden teşkilatlananlar, karşılıksız çek ve kredi kartı borcu nedeniyle kara listeye alınan 10 milyon kişiye sicil affı getirecek yasa tasarısı kapsamında kara listeye alınacak. Teklif, 27,6 milyar lira tutarındaki öğrenci kredilerinin geri ödemesini yeniden düzenlemektedir.

MİLYONLARCA KİŞİNİN BORÇLARI SİLİNİYOR

En az 2 bin liralık doğal gaz, GSM ve elektriğe ilişkin icra takibi başlatılan 5 milyon kişiyi ilgilendiren 20 milyar liralık borç kaldırılacak. Yatırım yönetimi şirketlerine devredilen 2.000.500 liradan az olan alacaklar tasfiye edilecektir.

2023 YILINA KADAR UZATILDI

Yasa teklifi 2023 yılına kadar uzatıldı.

MASKE CEZALARI DA DAHİL

Yasal sokağa çıkma yasağına ve COVID-19'u önlemek için maske takma zorunluluğuna uymayanlar, İhlal Yasası ve Sanitasyon Yasası kapsamında tahsil edilmeyen para cezaları için de af alacaklar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN