15-16-17 ve 18 Ağustos tarihlerine dikkat! Tüm hesaplara 5.098 TL yatırılacak: Ödemeler PTT’den

15-16-17 ve 18 Ağustos tarihlerine dikkat! Tüm hesaplara 5.098 TL yatırılacak: Ödemeler PTT’den

Bakanlıktan 12 aylık ödeme müjdesi verildi. 5098 TL ödeme yapılacak. 15-16-17 ve 18 Ağustos tarihlerini bekleyin. Bütün ödemeler PTT üzerinden yapılacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan düzenli ödemeler için müjdeler peş peşe geldi. Ağustos ayı ile birlikte başlayan ödemeler bir bir hesaplara yatırılıyor. 12 ay boyunca düzenli olarak yapılan 5098 TL'lik ödeme için o tarihler işaret edildi. Tüm ödemeler hesaplara yatırılıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

BAKANLIK MÜJDEYİ PATLATTI

2023 yılı Ağustos ayına gelirken bakanlıklar tarafından sağlanan ödemelerde oldukça dikkat çekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan ödemelerin detayları belli oldu. Ödemeleri ne zaman yapılacağı merak edilirken zamlı ödeme müjdesi de verildi. Evde bakım maaşı alan kişiler ödeme detaylarını araştırıyor. Emekli ve memur zamlarının belli olması ile birlikte bakım maaşlarına da zam yapıldı. Her ayın 15'i ile 31'i arasında gerçekleştirilen ödemeler içinde takvim belli oldu. 15-16-17 ve 18 Ağustos tarihlerinde PTT üzerinden ödemelerinizi alabilirsiniz.

para-paraa.jpg
BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı ödemeleri için başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Ağır engelli raporu olan vatandaşların hastalık nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor durumda olması gerekmektedir.


Evde bakım maaşı aylık ödemeleri için sorgulama işlemleri e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. T.C kimlik numarası ile sisteme giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazdıktan sonra maaş ödeme detaylarını görüntüleyebilirsiniz.


Evde bakım aylığı alanlar sorgulama işlemleri için SMS yöntemi ile kullanabilir. Ödemeleri Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan müşterilerin cep telefonları üzerinden mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndermesinin yeterli olacak aktarıldı. Mesaj gönderim işlemleri kapsamında her mesaj için 1 SMS ücreti alınır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN