19 TL'yi aşan dolar yorumu Selçuk Geçer'den geldi! Dolar tahminlerini güncelledi... Duyanlar soluğu döviz bürosunda aldı!

19 TL'yi aşan dolar yorumu Selçuk Geçer'den geldi! Dolar tahminlerini güncelledi... Duyanlar soluğu döviz bürosunda aldı!

Dolar kurunda meydana gelen dalgalanmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde sürekli olarak yükselen dolar kuru nihayet 19 TL'ye kadar yükseldi. Dolar yorumları ile sık sık piyasada ismi duyulan para piyasaları uzamanı Selçuk Geçer'den önemli bir değerlendirme bulundu. Dolar kuruna dair yaptığı açıklamalar ile yatırımcıların dikkatini çekti. İşte tüm detaylar...

DOLAR 19 TL'Yİ AŞTI

Yatırımcılar tarafından sıklıkla takip edilen dolar kuru yeniden yükselişe geçti. 19 liraya kadar dayanan dolar geçtiğimiz gün itibariyle 19 lirayı aşmayı başardı. Doların 19 TL seviyelerini geçmesiyle birlikte yatırımcılarda hareketlilik meydana geldi. Uzman isimler tarafından gelen açıklamalar ile birlikte araştırmalar devam ediyor.

Bugün sabah vakitlerinde açıklama yapan Selçuk Geçer ise dikkat çekti. Twitter hesabı üzerinden yaptığı dolar açıklaması ile birlikte 19 lirayı aşmasına dair gelişmeleri aktardı. Doların 19 lirayı geçmesiyle Merkez Bankası anketine göre yıl sonu dolar beklentisinin 22,91 TL olduğunu ifade etti.

Yukarı yönlü hareket eden dolar kuru hakkında ABD'de iflas eden bankalardan söz etti. Credit Suisse Bankası'nda meydana gelen likidite krizi ile birlikte piyasaların sarsıntıya uğradığını ve dolar kurunun yükselişe geçmesini sağladığının altını çizdi. Dolar / TL kuru yaşanan yükseliş ile birlikte 19 seviyelerine ulaştı.

71020220815396040249-1.jpg

DOLAR ENDEKSİ UÇUŞA GEÇTİ

ABD'de meydana gelen 3 bankanın iflası ile birlikte Credit Suisse tarafından gerçekleşen likidite kriziyle küresel bankacılık hisselerinde düşüşün önüne geçilemiyor. Küresel anlamda yaşanan düşüşler ile birlikte dolar kuru diğer para birimleri karşısında hızlı bir şekilde yükselişe geçti.

Dolar endeki son 2 ayın zirvesine yükseldi. Alınan kararlar ile birlikte İsviçre Merkez Bankası, Credit Suisse'ye 50 milyar dolar değerinde likidite sağlayacağına yönelik açıklamalarda bulunarak piyasaları sakinleştirdi.

selcuk-gecer.jpg

SELÇUK GEÇER'DEN YATIRIMCIYA UYARI

Yatırımcılar tarafından dolar kurunda yaşanan yükselişlerin devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Para Piyasaları Uzmanı Selçuk Geçer tarafından konuya dair açıklama geldi. Eski konuşmalarını gündeme getiren uzman isim konuşmalarının arkasında olduğunun altını çizerek açıklamalarına yenisini ekledi. Elinde dolar bulunduranların kesinlikle bozdurmaması gerektiğini belirten uzman isim dolarlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN