2023 Türkiye'sine bu görüntüler yakışmıyor: Sahurda ucuz et kuyruğu

2023 Türkiye'sine bu görüntüler yakışmıyor: Sahurda ucuz et kuyruğu

Alım gücü günden güne eriyen vatandaş, ucuza et satın alabilmek için sahur vakti Et ve Süt Kurumu'nun önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Birçok ilde erkenden sıraya giren vatandaşlar, kendilerini buna mecbur bırakan ekonomik gidişata isyan ederken, ortaya çıkan görüntüler "Türkiye'ye yakışmıyor" dedirtti.

Ekonomik kriz giderek derinleşirken, her alanda olduğu gibi gıdada da fiyatlar fahiş boyutlara ulaşıp, vatandaşın alım gücü dibe vurdu. En temel gıda ürünlerine bile ekonomik güçsüzlük nedeniyle erişemeyen vatandaşlar, sık sık ucuz ürün kuyruğuna girmek zorunda kalıyor. Ramazan ayının gelmesiyle de bu kuyruklar, sahur vakti daha da uzamaya başladı.

6.jpg

Geçtiğimiz haftalarda Sivas ve Van'da, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) ucuz et satışı yaptığı mağazasının önündeki kuyruk hayrete düşürürken, ardından Ankara'daki ESK'nın Ulus mağazasının önündeki kuyruk da, iki bina arasına sıkışmış, görenlerde şaşkınlık yaratmıştı. Ayrıca aşırı talep sebebiyle daha öncekinin aksine, et almak isteyen vatandaşlar, isimlerini bir listeye yazdırıp, sırayla çağrılmaya başlamıştı.

2-005.jpg

BUZ GİBİ HAVADA SAATLERCE BEKLEDİLER

Van, Sivas ve Ankara'nın ardından Erzurum, Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya'daki ESK'larda da, sahur vakti uzun et kuyruğu oluştu. Özellikle Erzurum'da çok sert hava ve yoğun kar yağışına rağmen, onlarca vatandaşın erken saatlerde ESK önüne gidip uzun zaman ucuz et için kuyrukta beklemesi dikkat çekti.

5.jpg

Sıradaki bazı vatandaşlar, kendilerini ucuz ürün kuyruğunda beklemek zorunda bırakan ekonomik gidişata isyan etti. Görüntüler, "2023 yılında Türkiye'ye böyle bir tablo yakışmıyor" dedirtti.

4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN