3 yıldır üst üste en çok satılan oldu! Peynir ekmek gibi satıyor, rakipleri geçmek için taktik arıyor

3 yıldır üst üste en çok satılan oldu! Peynir ekmek gibi satıyor, rakipleri geçmek için taktik arıyor

Dünyada en çok satılan araç markaları dikkat çekiyor. 3 yıldır üst üste zirvenin vazgeçilmez ismi olan otomobil markası rakiplerini bir bir eledi. İşte 3 yıldır peynir ekmek gibi satılan o araç…

Dünyada en çok satılan araç markaları yarışı hız kesmeden devam ediyor. Alman devi Volkswagen Japon devi Toyota ile ipler gerildikçe gerildi. Tam 3 senedir zirveyi bırakmayan o araç modeli herkesi kıskandırıyor. İşte 3 yıldır peynir ekmek gibi satılan o araç…

3 YILDIR ZİRVEDE

Toyota 4 yıldır üst üste birincilikleri ile Alman rakibini geride bırakıyor. En çok satılan otomobil markası olarak kayıtları geçen Toyota, Salı günü açık olan rakamlar doğrultusunda son 12 ayda dünya çapında 11,2 milyon araç satarak Bir önceki yıla kıyasla %2'lik bir artış kaydetti. Tüm otomobil üreticilerinin kıskandığı bu rakamlar 1 yıllık rekoru da beraberinde getiriyor. 2023 yılında en çok satılan araç markaları şu şekildedir:

toyoto-corolla.jpg

Toyota (11,2 milyon)

Volkswagen (9,2 milyon)

Hyundai-Kia (7,3 milyon)

Nissan (3,2 milyon)

BYD (3 milyon)

General Motors (2,6 milyon)

Tesla (1.8) milyon

EN ÇOK SATILAN ARAÇLAR BELLİ OLDU

En çok satılan araçlar listesinin zirvesine yerleşen Toyota'yı 9,2 milyon satışla Volkswagen takip etti. Bir önceki yıla oranla %12'lik bir artış kaydeden volkswagen'e ise Güney Kore menşeli Hyundai-Kai takip ediyor. %6,7'lik bir artış ile 7,3 milyon araç satarak Listenin üçüncüsü ise Hyundai-Kai oldu.

volkswagen-polo.jpg

Toyota'nın satışlarının çoğunluğunun Toyota ve Lexus rozetli araçlardan oluştuğu görülürken Toyota iştirakleri Daihatsu ve Hino Motors’un da ek katkı sağladı. ABD ise bir önceki yıla oranla %7'lik bir artış kaydederek 2,6 milyon araç satışı ile Toyota'nın en büyük pazarı olarak kayıtlara geçti.

Toyota'da toplam satışların yaklaşık üçte birine hibrit araçlar oluştururken şirket araç modellerinin yavaş yavaş elektrikli otomobil pazarına girdiğini duyurdu.Bu kapsamda elektrikli araç satışlarının toplamı ise %1'in altında görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN