300.000 TL’ye anahtar teslim müstakil ev! Devlet hem ev sahibi yapıyor hem para veriyor

300.000 TL’ye anahtar teslim müstakil ev! Devlet hem ev sahibi yapıyor hem para veriyor

Devletin sunduğu destek kampanyalarıyla müstakil ev sahibi olmak isteyenler için yeni fırsatlar doğuyor. Ev almak isteyenlere devletten 300.000 TL yardım yapılacak. Peki şartlar neler? İşte detaylar…

Yüksek enflasyon ve artan daire fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu durumda vatandaşlar, prefabrik evler gibi uygun fiyatlı seçeneklere yöneldi.

Prefabrik evler sadece uygun fiyatlarıyla değil aynı zamanda pratik inşa süreçleriyle de dikkat çekiyor. Ancak, prefabrik ev sahiplerinin dikkate alması gereken bazı önemli hususlar da bulunmakta.

img-3801.jpeg

Öncelikle, prefabrik evin yerleştirileceği arazinin sahibi olmak, maliyeti düşürmenin en önemli unsurlarından biri. Bu nedenle, şehir dışında uygun fiyatlı arsalar tercih ediliyor. Devlet destekleri de prefabrik ev inşa etmek isteyenlere önemli fırsatlar veriyor.

img-3802.jpeg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 300.000 TL’lik prefabrik ev yardımı, belirli koşulları sağlayan vatandaşlara verilmekte.

Ancak, prefabrik ev inşası için izin alınması gerektiği unutulmamalı. İmara aykırı olarak inşa edilen prefabrik evler ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Bu nedenle, arazinin bulunduğu belediyeden gerekli izinlerin alınması önemli. Fiyatları malzeme kalitesi ve işçilik detaylarına bağlı olarak değişen prefabrik evler, doğru tercihlerle uygun fiyatlarla sahip olunabilecek konut seçenekleri sunuyor. Devlet destekleriyle prefabrik ev fiyatları daha da düşebilir, böylece müstakil ev sahibi olmak daha kolay hale gelebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN