81 İlde Kamu Arsaları Sudan Ucuza Satılıyor! Ev Yapmak İsteyenlere Müjde Mi? Yoksa...

81 İlde Kamu Arsaları Sudan Ucuza Satılıyor! Ev Yapmak İsteyenlere Müjde Mi? Yoksa...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev almak isteyen ama fiyatlardan dolayı alamayan vatandaşlara hazine arazilerinin uygun fiyata satılacağını, kiracılar için ise TÜFE'nin altında kira zammı yapmaları için çalışma yaptıklarını açıkladı. Hazineye ait arazilerinin ucuza satılmasına tepki gösterenler ise vatandaş bahane kamu arazilerinin sudan ucuza belli bir kesime verilmesi planlanıyor dedi.

Vatandaşın ucuz konut yapması için hazine arazilerinin satışa çıkarılacağı haberi tepkilere neden oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, artan kiralara ve ev fiyatlarına karşı arsa devletten konut vatandaştan şeklinde bir düzenlemeye gidiyor. Vatandaşa ucuz konut hamlesi olarak haberlere yansıyan bu düzenleme ile hazinenin elinde kalan son kamu arazilerinin yine belli bir kesime peşkeş çekileceğini belirtiliyor.

İSTANBUL'DA ÜÇ BÖLGEDE ANKARA'DA İSE BİR BÖLGEDE ÇALIŞILIYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son yaptığı açıklamada hazineye ait arsaların konut sıkıntısı çeken vatandaşlara kendi evlerini yapması karşılığında uygun fiyata satılacağını söyledi. Konut fiyatlarındaki fahiş artışa karşı harekete geçtiklerini açıklayan Bakan Kurum bu hamle ile dar gelirli vatandaşların hem kira hem de konut sorununun çözüleceğini, bu amaçla Ankara ve İstanbul'da farklı bölgelerde birden fazla çalışma yaptıklarını ifade etti.

ev-arsa-murat-kurum.jpgÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

PROJEYİ AĞUSTOSTA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Vatandaşların kendileri için ev yapması amacı ile uygun fiyata arsa satışı yapacaklarını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'da Gölbaşında İstanbul'da ise Tuzla, Başakşehir ve Çatalca'da çalışmalara başladıklarını söyledi. 81 ilde vatandaşın kira öder gibi kendi evine sahip olacağını belirten Bakan murat Kurum çalışmalarda sona gelindiğini ve projenin detaylarının ağustos ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER İÇİN SANAYİ TESİSİ KURCAĞIZ

Sadece ev sahibi olmak isteyenlerin değil tüm vatandaşların sorunları ile ilgilendiklerini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, küçük ve orta ölçekli işletmeler için TOKİ aracılığı ile sanayi tesisleri kuracaklarını belirtti. Bakan Murat Kurum sanayi tesislerindeki işyerlerinin işletme sahiplerine 20 yıl vadeli olarak satılacağını da söyledi.

ev-bina.jpg

FAHİŞ KİRA ARTIŞINI ENGELLEMEK İÇİN TÜFE SINIRI

Son zamanlarda kiralarda yaşanan yüksek artış oranları kiracıları bunaltıyor. Kiralar son bir yılda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde neredeyse 4 katına çıktı. Kiraların bu kadar hızlı artması karşısında vatandaşı ezdirmek istemediklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, Kira artışının TÜFE'nin altında olması için çalışmalar yapıyoruz dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN