ABD 10 milyon varil benzin sattı! Benzinde dev indirim için günler sayılı!

ABD 10 milyon varil benzin sattı! Benzinde dev indirim için günler sayılı!

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası benzinde indirim beklentisine girilmişken şimdi de ABD'nin 10 milyon varili piyasaya sattığı haberi sonrası beklentiler git gide artmaya başlamış oldu. Peki akaryakıtta oluşan son durum ne, işte detaylar...

Amerikan Merkez Bankası Fed'in aldığı son kararlar sonrasında dolar yükselişine devam ederken petrol fiyatlarında düşüşler bekleniyor. Brent petroldeki fiyat değişimleri ve dövizdeki dalgalanmalar sonrasında akıllar direkt olarak akaryakıt fiyatlarını düşünür hale geldi. Akaryakıtta şndirim beklentilerinin arttığı şu süreçte Fed'den bir faiz arttırımı daha gelince gözler iyiden iyiye akaryakıta gelecek indirime dönmüştü fakat beklenen indirim gelmedi.

10 milyon varil benzin satışı

Amerika Birleşik Devletleri'nin piyasaya tam tamına 10 milyon varil benzin satacağı iddiaları sonrası benzin fiyatlarında yeniden indirim konusu açılmış oldu. Bu haber sonrası brent petrolün varil fiyatı 90 dolarla kadar geriledi. Fed faiz kararını açıklayınca da indirim beklentileri de iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Henüz resmi olarak bir indirim söz konusu olmasa da yakın zamanda benzine de bir indirim gelmesi bekleniyor.

23 Eylül akaryakıt fiyatları

  • İstanbul’da benzin litresi 19,22 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 23,03 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL
  • Ankara’da motorin litresi 23,15 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL
  • İzmir’de motorin litresi 10,73 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN