Aileler bu elektrikli arabaya bayılacak! Yollarda ilk kez görüntülendi: İç tasarımını gören ben bunu alırım diyor...

Aileler bu elektrikli arabaya bayılacak! Yollarda ilk kez görüntülendi: İç tasarımını gören ben bunu alırım diyor...

Elektrikli otomobil piyasasına Zeekr'dan yeni bir model daha geliyor. İlk kez görüntülenen bu model geniş iç tasarımıyla ailelerin dikkatini çekiyor. Casus kameralara yakalanan yeni modelin, bütçeye uygun olacağı iddialar arasında yer aldı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Geniş iç tasarımıyla dikkatleri üzerinde toplayan Zeekr CM2E, casus kameralara poz verdi. Fazladan koltuk sayısıyla geniş ailelerin vazgeçilmezi olmaya geliyor. Elektrik mimarisinin ise 007 modelindeki gibi olması bekleniyor.

a6d5b5f2-884c-4590-8bbe-a28384a7bdc9.jpg

ZEEKR'İN YENİ ELEKTRİKLİSİ

Zeekr tarafından geliştirilen ve Google'ın ABD merkezli otonom sürüş projesi Waymo ile iş birliği içinde olan tamamen elektrikli minivan CM2E, Çin'de gizemli bir şekilde test edilirken casus kameralara yakalandı. Zeekr CM2E, 2022 Guangzhou Otomobil Fuarı'nda tanıtılan M-Vision konseptinin ürünü olarak dikkat çekiyor. Araç, İsveç'te tasarlanmış ve L4 seviyesinde otonom sürüş özellikleriyle donatılmış durumda.

ac273204-492a-4733-99ae-957f8c30d47c.jpg

BÜTÇE DOSTU

Ancak, son casus fotoğraflarında görülen küçük farklılıklar, Zeekr'in daha az otonom ve daha ekonomik bir versiyon üzerinde çalışıyor olabileceğine işaret ediyor. Kamuflajlı aracın ön camındaki kapak ve bazı sensörlerin eksikliği bu fikri destekliyor.

e94a0e1d-c639-45fb-a227-6d292c6adfa0.jpg

AİLELERİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

M-Vision konseptine göre tasarlanan aracın sürgülü arka kapısı ve geleneksel ön kapısı bulunuyor. Bu değişiklikler, çeşitli pazarlar ve kullanımlar için farklı kurulumlar yapıldığına dair işaretler veriyor. Geely'nin SEA-M platformunu temel alan Zeekr CM2E, yaklaşık 4,6 metre uzunluğa ve 2+3 koltuk düzenine sahip.

2023-zeekr-007-122-3.webp

007 İLE AYNI ELEKTRİK MİMARİSİNE SAHİP OLACAK

Teknik detaylar henüz açıklanmamakla birlikte, Zeekr'in son modeli 007 sedan gibi 800V elektrik mimarisine sahip olması bekleniyor. Yeni EV'nin tasarımında Zeekr'in Stargate ışık bandı bulunuyor.

Zeekr, Geely bünyesinde kurulan bir BEV markası olup, dört model sunuyor. 2023 yılında 118.685 otomobil satarak satışlarını %65 artırdı. CM2E'nin üretim versiyonunun 2024 sonlarında piyasaya çıkması ve Waymo'nun ABD'deki filosuna katılması bekleniyor. Özel alıcılar için diğer pazarlarda bulunup bulunmayacağı ise henüz netlik kazanmamış olsa da, lidarsız casus çekimlerine dayanarak Çin ve Avrupa pazarlarında satışa sunulabileceği öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN