Akaryakıta şimdi de ÖTV darbesi! 40 liraya dayanacak ama araç sahiplerinin dayanacak gücü kalmadı

Akaryakıta şimdi de ÖTV darbesi! 40 liraya dayanacak ama araç sahiplerinin dayanacak gücü kalmadı

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! KDV ve dolardaki artışla birlikte 6 lira birden zamlanan akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? Benzin ve motorine ne kadar zam geldi?' sorularını araştırırken bir zam haberi daha geldi. Akaryakıta şimdi de ÖTV darbesi! Litre fiyatı 40 TL'ye dayanacak ancak araç sahiplerinin gücü tükendi. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

KDV'ye gelen zam ve dolar kurundaki artış sonrası akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam gelmeye devam ediyor. En son gelen zamlarla birlikte 30 TL'yi aşan benzin ve motorin fiyatları sürücüler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 23 Temmuz 2023 Pazar benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar oldu?' sorularını araştırırken gelen son dakika haberi sürücüleri isyan ettirecek. Akaryakıta şimdi de ÖTV darbesi! Litresi 40 lirayı aşacak. Uzman isim son dakika olarak duyurdu. O tarihte akaryakıta okkalı zam geliyor. İşte son dakika akaryakıt haberinin detayları...

AKARYAKIT FİYATLARINA BİR DE ÖTV DARBESİ: LİTRESİ 40 TL'Yİ AŞACAK

Gelen zamlar sonrası 30 TL'yi aşan benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Sürücüler 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırırken gelen son dakika haberi herkesi şoke etti. Akaryakıta şimdi de ÖTV darbesi! Ünlü ekonomist Mustafa Sönmez, sosyal medya paylaşımında akaryakıta bir zam daha geleceğini duyurdu.

gfgfgf-2023-07-23t151751-328.jpg

Sönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda daha dolardaki artışın akaryakıt fiyatlarına yansımadığını belirterek, "Benzin ve motorine yapılan zamlar, dolardaki artışlara yaklaşsa da hala gerisinde. Ayrıca TÜFE artışlarının da gerisindeler. Dolayısıyla akaryakıta dolardan bağımsız olarak, ÖTV artışı ile yeni zamlar gelebilir." uyarısında bulundu.

23 TEMMUZ 2023 PAZAR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 34.00 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 33.86 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 15.95TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 34.05 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 33.92 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 15.95 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 34.53 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 34.40 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 16.15 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 34.63 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 34.57 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 16.25 TL

ghhggh-2023-07-23t151813-425.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN