Altın Almayan Kafasını Taşlara Vurabilir! İslam Memiş Altın Hakkında Yeni Tahminini Paylaştı

Altın Almayan Kafasını Taşlara Vurabilir! İslam Memiş Altın Hakkında Yeni Tahminini Paylaştı

Gram altın 16 Mart 2022 Çarşamba gününe 907, 58 kuruşla giriş yaparken, dolar ise 14,70 seviyelerinde işlem görmeye başladı. Gözler FED'in faiz kararına çevrilmişten dolar ve altında yaşanan iniş-çıkışlar da yatırımcıyı düşündürmeye başladı. Altın ve dolar konusunda isabetli analizleriyle dikkat çeken Uzman isim İslam Memiş'ten, Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı hakkında çarpıcı bir analiz geldi. FED'in 50 baz puan faiz artırımın altını çizen Memiş, altını ve doları olanları uyardı.

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber döviz kuruda dalgalanmaya başladı. İstikrasız bir şekilde devam eden altın ve dolar güne 16 Mart Çarşamba gününe yükselişle başladı. 15 seviyelerini zorlayan doların son durumu ise gözler bugün açıklanacak olan FED faiz kararına döndü. Amerika'nın Merkez Bankası FED'in alacağı faiz karar para piyasasında nasıl bir etki yaratacağı ise merak edilenler arasında. FED faizi indirecek mi? FED'in faiz kararı dolar ve altını etkileyecek mi? Dolar ve gram altın düşecek mi? gibi sorularda toplantı öncesi araştırılan konular arasında. Dünyayı ilgilen FED faiz kararının açıklanmasına saatler kalmışken, Uzman isim İslam Memiş'ten yatırımcıyı ilgilendiren gram altın ve dolar tavsiyesi geldi.

ALTIN ÖNGÖRÜLERİ TUTTU

fed.jpg

Altın ve Dolar Uzmanı İslam Memiş, altın almak isteyenler için beklemesi gerektiğini ifade etti. Altının düşme durumunda 1450 liranın altında alım yapabileceklerini vurguladı. Yüksek seviyede iken aoltın ve gümüş alanların yaşadığı korkuya da değinen Memiş, orta seviyede büyük zararlarının olmayacağının altını çizdi. Ons için 2150 gümüş ons için 40 dolar ve gümüş ram fiyatı için 20 lira, gram altın için 1450 için bulunduğu öngörülerinin arkasına olduğunu belirtti.

MEMEİŞ: DOLAR ALACAKLAR İÇİN UYGUN ZAMAN DEĞİL

altin-dolar.jpg

Doların 16 Mart 2022 Çarşamba gününe 15 seviyelerine dayanmasına değinen Memiş, dolar hakkında ise 14.70-14.90 lira aralığının altını çizdi. Üzerinde durulması gereken dolar sınırı olduğunu ifade eden Memiş, dolar almayı düşünenlerin biraz daha beklemesi gerektiğini vurguladı. Dolarda geri çekilmenin daha başlamadığını vurguladı. Bundan dolayı yatırımcıların şu anda herhangi bir alım yapmaması gerektiğini ifade etti.

MEMİŞ'TEN KADEMELİ ALIM-SATIM ÖNERİSİ

gumus.jpg

Altında öngördüğü seviyeye düşmesine vurgu yapan İslam Memiş, Altın daha da düşer mi kaçtan almalı? sorusuna gram altının fiyatının dolara paralel olarak geri çekilmesiyle yaşanacağını belirtti. Altındaki kademeli alım-satım için bekleyenler içinse fırsat olduğunu ifade eden Memiş, bir örnek üzerinden kademeli alım-satımı açıkladı. Memiş, "10 bin lira param varsa 25'er şekilde 4'e bölüp her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmek. Elinizdeki 10 bin liranın tamamıyla almak yanlış. Alım için bekliyor olsaydım kademeli alım yapmak daha sağlıklı" dedi.

MEMİŞ: FED 50 PUAN FAİZ ARTIRIMINA GİDEBİLİR

fed-faiz-50.jpg

Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararına da değinen Memiş, FED'in 25 baz puanlık bir faiz artırımına gideceğini belirtti. Memiş, FED'in yapacağı faiz arttırma kararının piyasalarda herhangi bir değişikliğin olmayacağını da sözlerine ekledi. Öngördüğü 25 puanlık faiz artırma kararına karşılık FED'in yapacağı 50 baz puanlık faiz artırma kararına gitmesi durumunda ise dolar endeksinin 100 seviyesinin üzerine kadar yükseleceğini ifade etti.. Bu durumda ise gelişmiş ve gelişmiş olmakta ekonomilerde bir artışın yaşanacağını belirtti.

NOT: Bu tahmin ve analizler yatırım tavsiyesi değildir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN