Altın fiyatlarına FED yumruğu! İki ünlü banka altın tahmini yaptı: 2023 ilk çeyrekte ons ve gram bu seviyeyi görecek!

Altın fiyatlarına FED yumruğu! İki ünlü banka altın tahmini yaptı: 2023 ilk çeyrekte ons ve gram bu seviyeyi görecek!

Altın piyasasındaki dalgalı fiyatlar yatırımcıları şaşırtmaya devam ediyor. İki bankadan 2023 yılı altın fiyat tahminleri peş peşe geldi. 2023 yılı altının ons fiyatının nasıl olacağı ise bu tahminlerden sonra daha da bir karışık hale geldi. İşte detaylar..

Altın piyasasındaki bir miktar dalgalı fiyat oluşumu altın yatırımcılarını düşündürüyor. Fed baskısı altında uzun süredir dibi gören ons altın, bu hafif artan baskı sonucunda 1.803 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Ancak bu seviyeleri koruyamayan ons altın tekrar 1.800 doların altına geriledi. Bir ons altın bir süredir 1.800 dolar eşiğinde duruyor. Şu anda altının onsu 1.787 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

2023 YILI İÇİN ONS ALTINDA FİYAT TAHMİNİ

Altın piyasasına ilişkin yeni bir analiz yayınlayan Danimarkalı banka Saxo Bank, 2023 yılı fiyat tahminini açıkladı. Bankada emtia stratejisti olarak görev yapan Ole Hansen, konuya ilişkin bir rapor hazırladı. Hansen, raporunda altının 2023 yışında çok cazip bşr yatırım aracı olacağını belirtirken enflasyona karşı da 2023 yılında piyasanın altına geçeceğini söyledi.

Altın fiyatlarına FED yumruğu

Küresel ekonominin birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu ve bu durumda en önemli şeyin bu zorlukların üstesinden gelmek ve güvenli bir zaman sığınağı bulmak olduğunu aktaran Hansen, raporunda şu ifadeleri kullandı:

"Savaş ekonomisi zaten enflasyonist. Bankalar enflasyonun kontrolünü kaybedecek ve enerji sektöründe daha yüksek fiyatlar ve zayıf yerel arz zincirlerin tüketici fiyatları üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır. Çin ekonomisi emtia kaynaklı sorunlar da yaşayacak.

2023'ün başlarında Fed, sıkılaştırma politikasını aşamalı olarak kaldırmaya başlayacak. Küresel bir durgunluk, merkez bankalarını piyasalara likidite sağlamaya zorladı. Bu senaryoda altının fiyatı yükselecektir. Altın fiyatında çok sert bir yükseliş izliyoruz. Şu anki hedefimiz 2.075 dolar. Ancak fiyatlar sanki bu seviye hiç yokmuş gibi gösteriliyor. 2023 yılına kadar bir ons altının değeri en az 3.000 dolar olacak."

ALTINA FED ETKİSİ UYARISI!

Altın fiyatı tahminini açıklayan bir diğer banka da ING Bank oldu. ING Bank Emtia Stratejisti Ewa Manthey çok farklı detaylara dikkat çekerek şunları söyledi:

" Altın talebi de artıyor. Ama burada FED çok önemli. Fed, frene bassa bile faiz oranlarını artırmaya devam ederse, altının rallisi yakın zamanda sona erebilir. Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeyecek. Ancak faiz artışı bitene kadar altının her türlü riski var. Bu risk ortadan kalktığında, altının onsu 2023'te rekor seviyelere ulaşabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN