Altın piyasasında her şey sil baştan! Altını olanlara kötü, altın borcu olanlara iyi haber

Altın piyasasında her şey sil baştan! Altını olanlara kötü, altın borcu olanlara iyi haber

Aralarında Wayne Gordon'un da bulunduğu İsviçreli banka UBS'in analistleri, yıl sonu altın fiyatları tahminini düşürdü. Peki, altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte, 2024 altın fiyatları tahminleri...

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, ekonomik aktivitenin beklentilerin üzerinde güçlü kaldığına işaret ederken, bu durum ABD Merkez Bankası'nın (FED) nihai politika faizini nerede belirleyeceğine yönelik soru işaretlerini artırıyor.

FED'in gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizinde değişikliğe gitmeyeceği fiyatlamaları güçlü kalmaya devam etse de yılın geri kalanında hangi adımları atacağı belirsizliğini koruyor.

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Bu gelişmeler sonrası Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, İsviçreli banka UBS analistleri tarafından geçilen bir müşteri notunda yıl sonu altın fiyatları tahmini düşürüldü.

Aralarında Wayne Gordon'un da bulunduğu UBS analistleri geçtikleri bir müşteri notunda yıl sonu altın tahminini ons başına yüzde 7 düşürerek 1950 dolara çekerken önümüzdeki yıl ise nominal bir rekor değere ulaşmasını beklediklerini belirtti.

FED'İN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Banka ABD ekonomisiyle ilgili öngörülerini de değiştirerek daha önce hafif resesyon beklentisini 'yumuşak iniş'e çevirdi. Geçilen notta daha önce 2023 sonu olarak öngörülen faiz indirimlerinin ise 2024 ikinci çeyreğinden önce beklenmediği kaydedildi.

Geçilen notta, "Başlangıçta 2023'ün sonlarından başlayarak hafif bir resesyon bekliyorduk ancak şimdi yumuşak bir iniş bekliyoruz" ifadelerini yer verildi.

2024 YILI ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

UBS altın için hedef fiyatını 2024 Haziran sonunda ons başına 2100 dolar ve 2024 Eylül sonunda 2200 dolar olarak görülüyor.

Uzmanlar altın için bir sonraki adımın, geleneksel olarak ABD faiz indirim döngüsünün hemen öncesinde görülen Borsa yatırım fonlarına olan talepte bir canlanma olduğunu belirtiyor.

ALTIN FİYATLARINDA ABD ETKİSİ

Öte yandan ABD'nin enflasyon endeksli 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,95 ile son 15 yılın zirvesine yükseldi. Yüksek faiz seviyelerinin ve dünya genelinde gittikçe artan resesyon endişesinin ABD tahvillerinin yatırım araçları arasında öne çıkarırken, bu durum altın ve hisse senedi piyasalarını olumsuz etkiliyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Söz konu gelişmelerle birlikte altının gram fiyatı, bin 644 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise, şu sıralarda bin 889 dolardan işlem görerek düşüşünü sürdürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN