Köfteye 1 damla katın Köfteci Yusuf kapınıza gelecek! Lezzeti damak çatlatıyor

Köfteye 1 damla katın Köfteci Yusuf kapınıza gelecek! Lezzeti damak çatlatıyor

1 damla katmakla bile lezzeti katlanıyor! Türk mutfağını çeşit çeşit tariflerle süsleyen ve neredeyse her yörenin, hatta herkesin kendine özgü bir tarif edindiği en özel unsurlarından köfteyi bir de böyle deneyin...

Çoğumuzun en sevdiği köfte tarifi olan "anne köftesi" bir de sodayla buluşunca lezzetine doyum olmuyor. Bir damlası bile köfteye fark katıyor.

Sodalı köfte tarifimiz içi sulu ve yumuşak, kabarık ve lezzetli bir köfte ortaya çıkarıyor. Sodalı köfteyi denedikten sonra artık hep bu köfteyi yapmak isteyeceksiniz. Annenizin köftesini aratmayacak bu tarifle etrafınızdaki herkesten övgü alacağınız da garanti.

Sözü fazla uzatmadan tarifimize geçelim... İşte malzemeler: Kıyma, soda, galeta unu, soğan, baharatlar ve kabartma tozu. İşte bu kadar basit. Ayrıntılı olarak aşağıdaki tarifimize bakabilirsiniz...

SODALI KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:

500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı galeta unu

2 diş sarımsak
1/2 şişe soda

1 adet yumurta
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

kofte.jpg

SODALI KÖFTE YAPILIŞI

Fırında yapılışı:

Öncelikle kıyma, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberden oluşan harcı hazırlamanız gerekiyor. Köftelere şekil verdikten sonra, bir fırın kabına dizin ve domates salçası, su, sıvı yağ, tuz ve karabiberle hazırlanan domates sosunu köftelerin üzerine dökün. Son olarak, çırpılmış bir yumurta ve bir bardak soda karışımını da bu tarife ekleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca pişirin. İşte bu kadar basit! Lezzetine doyum olmayan hem çok pratik hem de çok lezzetli bir ana öğün!

YANINDA BU LEZZETLERİ SUNMAYI UNUTMAYIN!

Köftelerinizin yanında patates kızartması (fırında veya airfryer'da olursa en iyisi), pilav, salata, közlenmiş domates-biber ve humus gibi yan ürünlerle bu lezzeti katlayabilirsiniz...

LEZZETLİ VE KABARIK KÖFTELER İÇİN PÜF NOKTALARI

1. Köfteleri çok ezmeden yoğurun. İçindeki havayı muhafaza etmelidir.

2. Köfteleri galeta unu veya ekmek içiyle yapmak sulu kalmalarını sağlar. Köfteleriniz böylece kurumaz.

3. Buzdolabında dinlendirin. Bu sayede köfteleriniz dağılmadan pişer.

4. Köftelerinizi ilk adımda yüksek ateşte kızartın. Böylece et mühürlenmiş olur ve suyunu içine hapseder.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN