Altın rekora soluksuz koşuyor! Yükselişin nedeni belli oldu… Kuyumcular 30 yıldır böyle kalabalık görmedi

Altın rekora soluksuz koşuyor! Yükselişin nedeni belli oldu… Kuyumcular 30 yıldır böyle kalabalık görmedi

Gram altın rekor üstüne rekor kırarken, dün 2.300 lirayı gördü. Kapalıçarşı esnafı 30 yıldır böyle kalabalık görmediğini belirtirken, altındaki yükselişin nedeni de belli oldu. İşte, piyasadaki son durumun detayları…

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü gram altın dün 2.300 lirayı geçti. Yıl başında 1.958 lira olan altının soluksuz yükselişiyle birlikte önceki gün gram altın 2.325 liradan alıcı buldu. Peki, altındaki bu yükselişin perde arkasında ne var? Altın neden yükseliyor? İşte cevabı…

altin-rekora-kosuyor-1.jpg

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Kapalıçarşı, altın piyasasına geçtiğimiz gün epey hareketli başladı. Gram altının 2.325 liralık rekor rakamıyla birlikte insanlar akın etmeye başladı. Gerek döviz büroları gerek altın satışı yapan dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşurken, bu artışın nedeni olarak ABD’deki bazı bankaların iflas edeceği söylentisi oldu. Altın borcu olanlar ile düğün yapacaklarsa altının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

altin-rekora-kosuyor-2.jpg

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın uzmanı Adnan Kapukaya, 30 yıldır Kapalıçarşı’da olduğunu ve böyle bir kalabalık görmediğini söyleyerek altının yükselmeye devam edip etmeyeceğini açıkladı. Kapukaya’nın ATV Haber’e yaptığı açıklaması şu şekilde:

altin-rekora-kosuyor-3.jpg

“Alıcı daha çok geliyor özellikle altına talep çok yoğun. Tam altın 15 bin 700 lira ile rekor seviyede… Şu 15 güne baktığımız zaman altın yani 2 bin 100 lira seviyesinden 2 bin 300'e çok sert yükseldi. 30 senedir Kapalıçarşı’dayım ben böyle kalabalık görmedim. Altın almak için geliyorlar. Çünkü borcu olan çok var fiyat devamlı yükseliyor yani yakalamak çok zor. Altın alacaklar buralar yüksek hani bu altın 2 bin 300 - 350 olsa bile gramı 2 bin 100-150 seviyesine bir daha gelecektir oradan almaları tavsiye diyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN