Altın tacını düşürüyor! İslam Memiş'ten olay açıklama: Herkes yükselecek derken o düşeceği tarihi açıkladı

Altın tacını düşürüyor! İslam Memiş'ten olay açıklama: Herkes yükselecek derken o düşeceği tarihi açıkladı

Piyasalardaki hareketlilik devam ederken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı. Herkes yükselecek derken uzman isim altın fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı. O tarihten itibaren fiyatlar bir bir gerileyecek. Peki, altın fiyatları ne kadar olacak? İşte İslam Memiş’in o açıklamaları…

Hem yatırımcıların hem de ekonomistlerin yakından takip ettiği piyasalar hakkındaki açıklamalarda peş peşe geliyor. İslam Memiş, ons altının kısa vadeli olarak 2.000 doların altına gerileyeceğini belirtirken 2.057 dolar seviyesi ve devamında 2.080 dolar direnç seviyelerinin aşılacağına vurguladı. Altın için ons başına 10 dolar seviyesinin aşılmasının büyük bir fırsat olduğunu dile getiren uzman isim, önemli olan 2057 dolar seviyesi diyerek devamından gelen 2080 dolar direnç seviyesinin aşılıp açılmayacağının görülmesi gerektiğini aktardı. Peki, altın fiyatları ne kadar olacak? İşte İslam Memiş’in o açıklamaları

PİYASADA BELİRSİZLİK OLUŞTURUYOR

Altının kısa vadeli olarak izlediği aralığın 1980-2.080 dolar arasında olduğunu ifade eden Memiş, geniş bir bant aralığı bulunduğunu dile getirdi. İslam Memiş, geniş aralık nedeniyle piyasada belirsizlik olduğunu ifade etti. Ons altının tekrardan 2.000 dolar seviyesinin altına geri çekilip çekilmeyeceğim sorusunun yanıtını veren uzman isim, “Şahsi görüşüm, yıl sonuna kadar ons altının tekrar 2000 doların altına düşebileceği yönünde” sözlerini dile getirdi.

altin-piyasa.jpg

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇECEK

Gram altının Türk Lirası olarak 1900 TL seviyesinde görüldüğünü ifade eden Memiş, direnç noktasının ise 1920 TL seviyesi olduğunu aktardı. Gram altının 1900-2000 TL aralığında dalgalanarak oluna devam edeceğini vurgulayan İslam Memiş, yıl sonuna kadar ons altın beklentisinin gram altın fiyatının 1900 TL seviyesinin altında görüleceğine değildi.

islam-memis-gram-altin.jpg

ELİNDE ALTIN BULUNANLAR NE YAPMALI?

Söylemlerinin bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, “Şahsi tercihim ons altının 1980 dolar seviyesine ulaşmasını beklemek yönünde olurdu” şeklinde konuştu. ‘Elimde altın var, ne yapmalıyım?’ sorusuna cevap veren Memiş, “Eğer ev veya araba almak gibi acil bir ihtiyaç yoksa veya nakde ihtiyaç duyulmuyorsa, altını elde bulundurmaya devam edin. Aralık ayı itibariyle gram altın fiyatının yeni normali 1900-2000 lira aralığında olacaktır” dedi.

Altın fiyatlarında yeni zirveler görülmeden bir sonraki alım fırsatının beklenmesi gerektiğini aktaran uzman isim, gelecekte altın bulunduranların 2050 ile 2070 seviyelerinde rakamlar görebileceğine değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN