Altın ve dolar alacaklar dikkat: İslam Memiş tarih vererek alım seviyelerini açıkladı! Bu seviyeleri bekleyin...

Altın ve dolar alacaklar dikkat: İslam Memiş tarih vererek alım seviyelerini açıkladı! Bu seviyeleri bekleyin...

Altın ve dolar fiyatlarını etkileyecek olan Fed'in faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Ekonomistler Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğine dair öngörülerde bulunuyor. Açıklanan kritik kararla altın ve dolar fiyatında hareketlilik beklenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, toparlanma için tarih verdi. Dolar ve altın için alım seviyelerini açıklayan İslam Memiş, dolar alacaklar için çok önemli uyarılarda bulundu.

Küresel piyasaların gözü Fed'den gelecek olan faiz kararında. ABD'de enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla birlikte Fed'den gelecek karara odaklanıldı. Kritik karar öncesi yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed'in 75 baz puanla artış gerçekleştirme beklentisinin yüksek olduğunu belirterek dolar için akım tarihini açıkladı. Peki Altın fiyatları yükselecek mi? Dolar hangi seviyeden alınır? Dolar düşecek mi, artacak mı? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

“PİYASALARDA YATAY SEYİR HAKİM OLACAK”

Altın ve dolar fiyatları için kritik bir haftaya girildiğini belirten İslam Memiş, Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisinin hakim olduğunu söyledi. Dolar için alım tavsiyesi veren Memiş, şunları söyledi;

“Özellikle Euro/dolar paritesi, altın ve gümüş altın ons fiyatlarında yatay bir seyir var. Brent petrolün fiyatı 101,55 dolar, yüzde 2,5’lik bir değer kaybı bulunuyor. Kripto paralarda özellikle Bitcoin 21.800 dolar civarında, yüzde 3’lük bir değer kaybı söz konusu. Piyaslarda yatay seyir hakim olacak.

a1-32.png

DOLAR VE ALTIN İÇİN TARİH VEREREK ALIM SEVİYELERİNİ AÇIKLADI

“Ancak fiyatlamalar daha önceden yapıldığı için perşembeden itibaren altın ve gümüşün ons fiyatında ve kripto paralarda toparlanmalar olur. Altın ons fiyatı 1.750-1.760 dolar seviyesine kadar devam eder, gümüşün ons fiyatındaki toparlanma 19 dolar seviyesinin üzerine yükselebilir”

a2-25.png

DOLAR KURU 18 TL OLUR MU?

Dolardaki yükselişlere de değinen İslam Memiş, “Dolar 18 TL olur mu?” sorusuna şöyle cevap verdi;

“Dolar/TL kurundan destek alarak gram altın haftaya yükselişle başladı. Dolar/TL kritik seviyesi 17.80 TL. Bu seviye yukarı yönlü kırılırsa dolarda 18 TL’den bahsedilebilir. 17-18 TL aralığından dolar almayınız. Euro/Dolar paritesi de ucuz, 1,02 bandında. Sterlin/dolar paritesi de 1,20 seviyesinde.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN