Altına hücum başladı! Böylesi görülmedi: Gram altın biriktirenler, altın borcu olanlar dikkat!

Altına hücum başladı! Böylesi görülmedi: Gram altın biriktirenler, altın borcu olanlar dikkat!

Altında böylesi görülmedi, hücum başladı! Kıyıda, köşede gram altın biriktirenler, altın borcu olanlar dikkat! Ünlü ekonomist, üstüne basa basa açıkladı...

TUNACAN ATALAY

Enflasyon can yakarken, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı altına olan talebi patlattı! Ekonomist Barış Soydan'a göre, vatandaşlar ekonomik belirsizliklerden korunmak için altına hücum ediyor. Mevduat faizlerinin düşük olması ve ithalata yönelik kısıtlamaların olmaması da bu talebi körüklüyor.

ENFLASYON YÜZDE 64.7'YE YÜKSELDİ

Enflasyon açıklandı mı, yüzde kaç oldu? Temmuz 2023 enflasyonu

TÜİK'e göre enflasyon yüzde 64,7'ye yükseldi. Bu durum, vatandaşların Türk Lirası'na olan güvenini sarsarak, daha güvenli limanlara yönelmelerine neden oluyor. Altın ise tarihi boyunca güvenli bir yatırım aracı olarak görülmüş ve ekonomik belirsizlik dönemlerinde talebi artmıştır.

VATANDAŞ ALTINA YÖNELDİ

Altın fiyatları düşüşe geçen ABD enflasyonuyla birlikte rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Dün açıklanan ABD Mart ayı enflasyonu sonrasında gram altın 1270 lirayı da aştı.

Mevduat faizlerinin düşük kalması da vatandaşları altına yönlendiriyor. Altın, hem fiziki sahiplik hissi vermesi hem de uzun vadede değerini koruma potansiyeline sahip olması nedeniyle tercih ediliyor. Bu durum, son dönemde altına olan talebin patlamasına yol açtı.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı da altına olan talebi tetikledi. Ekonomik istikrar ve enflasyonla mücadele konusunda belirsizliklere yol açan bu karar, vatandaşları alternatif yatırım araçlarına yönlendiriyor.

"ALTINA HÜCUM" BAŞLADI

ALTIN fiyatları SON DAKİKA! 27 Ocak 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar? Uzman isimden çarpıcı uyarı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ekonomist Barış Soydan, Türkiye'de "altına hücüm" döneminin başladığını söylüyor. Soydan'a göre, vatandaşlar ekonomik belirsizlikler ve düşük mevduat faizleri karşısında, değerini koruyabilecek ve artırabilecek yatırım araçlarına yöneliyor. Bu durum, altına olan talebin artmasına ve Türkiye'nin ekonomik dinamiklerinde yeni bir dönemin başlamasına işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN