Altını olanın tansiyonu düşecek! Tüm zamanların en büyük rekoru geldi: Bu kadar yükselme nedeni ise…

Altını olanın tansiyonu düşecek! Tüm zamanların en büyük rekoru geldi: Bu kadar yükselme nedeni ise…

Altından rekor haberleri gelmeye devam ediyor. Ons altın 5.5 ayın zirvesini denerken, gram altın tarihi bir rekor daha kırdı. Öyle ki gram bugün rekoru sürdürerek oldukça kritik bir eşiğin üzerine çıktı. Bu gelişmelerin ardından gram altınla ilgili yıl sonu tahminleri de netleşmiş oldu…

Altın fiyatları Kasım ayının ortalarından itibaren yükselişte. Ons altın 1928 dolar seviyesine gerileme gösterdikten sonra tekrardan yukarı yöne çıktı. Özellikle FED’in son toplantısında faizi sabitlemesi ve ABD’de enflasyonun düşük gitmesi piyasaların yönünü de belirledi.

ABD’de Ekim ayında yıllık enflasyonda gerileme görülürken, enerji ile gıda ihtiyaçlarının dışında tutulan çekirdek enflasyondaki yavaşlamayla da birlikte FED’in bu yıl daha fazla faiz artırımı yapmayacağı yönündeki beklentiler arttı. Hatta birçok kurum Mayıs 2024’e kadar FED’in faiz indirimi uygulayabileceğini düşünüyor. Son zamanlarda piyasalar FED’in faizi sabitleyeceğini ve yeni yıldan itibaren indirime gideceğini öngörüyor.

gram-altin-ne-kadar-3.jpg

FED ÜYELERİ FAİZ KONUSUNDA ENDİŞELİ

FED yetkilileri ABD Merkez Bankası’nın Aralık ayı toplantısında faizi sabit tutacağı konusunda sinyaller verdi. Chicago FED Başkanı Austan Goolsbee, FED’in faizleri uzun bir zaman çok yüksek tutmasıyla ilgili “kesinlikle” bazı endişeler duyduğunu belirtti. Goolsbee, enflasyon yüzde 2’yi bulduğunda FED’in faiz oranlarını düşürmesi gerektiğinin altını çizdi.

gram-altin-ne-kadar-1.jpg

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki güne 2.014 dolarla başlayan ons altın 2.043 doları görerek 5.5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ons altın günü 2.041 dolarla kapattı. Dün 1.871 liradan açılan gram altın ise 1989 liraya çıkarak sert hareketler sergiledi. Gram altın günü ise 1.894 liradan kapattı.

Bugüne bakıldığında ise altında yeni bir tarihi rekor kırıldı. Günü 1.897 liradan açan gram altın 1.900 liralık kritik seviyeyi aşmayı başararak 1.907 liraya çıktı. Bu bütün zamanların en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Gram altında gün içerisinde en düşük 1.894 lira seviyesi görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN