Arabanızı Ne Kadar İyi Tanıyorsunuz? İşte Arabalarda Gözden Kaçırdığınız 5 Gizli Özellik

Arabanızı Ne Kadar İyi Tanıyorsunuz? İşte Arabalarda Gözden Kaçırdığınız 5 Gizli Özellik

Muhtemelen arabanızda oldukça fazla zaman geçiriyorsunuz, ancak onu gerçekten ne kadar iyi tanıyorsunuz? Yoksa sahip olduğunuz arabanın bütün özelliklerini bilmiyor musunuz? İşte haberimizde arabalarda gözden kaçırdığınız 5 gizli özelliğe yer verdik...

Markası veya modeli ne olursa olsun, aslında arabanızın henüz keşfetmediğiniz bir işlevi olduğundan emin olabilirsiniz. Bazen bunun nedeni kelimenin tam anlamıyla gizli olması ve onu bulmanın zor olmasıdır, ancak diğer durumlarda bu, tüm bu zaman boyunca gözlerinizin önünde olan bir şeydir. Güvenlikten hijyene, bunlar dikkatinizi hak eden 5 gizli özellik.

car1.png

1. KAPUTUN ALTINDAKİ RENKLER

Kaputun altında yolunuzu bulabilmek için gerçekten bir tamirci olmanıza gerek yok. Modern arabalar, motorun farklı parçalarını tanımlamak için renk kodludur, bu nedenle servisler arasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini görmeniz çok kolaydır.

Yağ çubuğu ve soğutma sıvısı, fren hidroliği ve ön cam yıkama sıvısı kapakları gibi parçaların hepsinin kendi rengi vardır. Böylece basit bakımı kendiniz yapabilir ve gerçekten karmaşık işleri uzmanlara bırakabilirsiniz. Çoğu araba belirtilen parçalar için sarı ve mavi kullanır, ancak bazı markalar onları yeşil veya kırmızı yapar.

car2.png

2. GİZLİ JEEP

Çoğu büyük üretici, arabalarına gizli mesajlar, komik referanslar veya geçmişin anıları koyar. Opel, Mercedes-Benz, Hyundai ve Chrysler bu tür gizli mesajlar veren markalardan birkaçı.

Amerikan markası Jeep özellikle bunun için iyi bilinmektedir. Araba dergisi Car and Driver , bu sözde "paskalya yumurtaları"ndan en az 30 tane buldu. Jeep Renegade'de. Bunların çoğu, ikonik II. Dünya Savaşı atası Willy's Jeep'e atıfta bulunur.

car3.png

3. VW BEETLE'IN VAZOSU

1950'lerden itibaren Volkswagen, orijinal Beetle'ın ön paneline küçük bir vazo koydu. 60'ların ve 70'lerin hippi döneminde bu seçenek gerçekten popüler hale geldi. Vazo güzel bir çiçek için mükemmeldi ama aynı zamanda bir dizi kalem, kürdan ve hatta ruj için de kullanılabilirdi.

VW, 1998'de Beetle'ı New Beetle olarak geri getirdiğinde, vazoyu da yeniden piyasaya sürdüler. 2011 yılında model yenilendiğinde vazo yine ortadan kayboldu. Bu nedenle, çok eski bir Beetle'a veya biraz daha yeni bir Beetle'a sahipseniz, arabanızı güzel bir çiçekle aydınlatmayı unutmayın!

jazz.jpg

4. GİZLİ KARGO ALANLARI

Şehir arabaları küçüktür, ancak birçok modelde aslında gizli kargo alanları vardır. Örneğin Honda Jazz ve Civic, bir 'Magic Seat' sistemine sahiptir. Bu sistem, daha fazla bagaj alanı için arka koltukları katlamanıza olanak tanır. Bu sayede bagaja sığdıramayacağınız uzun eşyaları taşıyabilirsiniz. Ayrıca arka koltukta çok fazla diz mesafesine sahip olmak için ön koltukların arkalıklarını da yatırabilirsiniz. Ya da elbette biraz kestirmek için kullanabilirsiniz.

car4.png

5. BMW'NİN FREN KURUTUCUSU

Araba tasarımcıları, arabalarını daha güvenli hale getirmek için sürekli olarak yeni yollar üzerinde çalışıyorlar. Ve hiçbir şey bir dizi iyi frenden daha güvenli değildir. Islak havanın neden olduğu frenleme gücünü azaltmak için BMW, 'Fren Kurutma Sistemi'ni geliştirdi. Sistem, ön cam sileceği yağmur sensörü tetiklenir tetiklenmez devreye girer. Bu noktada fren balataları kuru kalmaları için disklere biraz daha yaklaştırılır. Bu şekilde, ıslak zeminde durmaya yetecek kadar her zaman frenleme gücünüz olur. Muhtemelen Beemer'ınızın bunu yaptığını fark etmezsiniz bile.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN