Aralık ayına ait konut fiyat endeksi açıklandı... Rekor serisi devam ediyor

Aralık ayına ait konut fiyat endeksi açıklandı... Rekor serisi devam ediyor

Türkiye'nin aralık ayına ait konut fiyat endeksi açıklandı. Bir önceki aya göre yüzde 7,9 artarak 247,2 seviyesinde gerçekleşen fiyatlarda yeni bir rekor yaşandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık 2021 dönemine ait Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini paylaştı. Buna göre, Aralık'ta konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 59,6 artarak tarihi bir yükseliş kaydetti.

KONUT FİYAT ENDEKSİ YÜKSELDİ

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan (KFE) (2017=100), aralıkta bir önceki aya göre yüzde 7,9 artarak 247,2 olarak kayıtlara geçti.

Konut Fiyat Endeksi, aralıkta 2020'nin aynı ayına göre ise yüzde 59,6 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 17,9 oldu.

Üç büyük il için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında aralıkta bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 9,3, 8 ve 7,3'lük artış görüldü.

Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 63, Ankara'da yüzde 55,7, İzmir'de yüzde 58,3 yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN