Ocak ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı

Ocak ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı

TÜİK ocak ayına ait konut satış rakamlarını açıkladı. Ocak ayında 88 bin 306 adet konut satışı yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), emlak sektörünün merakla beklediği ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ocak ayında toplam 88 bin 306 konut satışı yapıldı. Bu rakam önceki ayın konut satışlarına göre yüzde 61 azalırken, 2021'in aynı ayına göre ise yüzde 25,1 artış gösterdi.

SATIŞLARDA İSTANBUL ÖNDE

Konut satışlarında İstanbul 15 bin 110 konut satışı ve yüzde 17,1 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 255 konut satışı ve yüzde 9,3 pay ile Ankara, 5 bin 486 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 31 konut ile Hakkari ve 44 konut ile Bayburt olarak belirlendi.

Aynı dönemde ipotekli konut satışları da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 69,4 artarak 18 bin 183'e ulaştı. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,6 olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN