Asgari ücret 9 bin 900 TL mi olacak? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 9 bin 900 TL mi olacak? 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Enflasyonun hızını arttırması sonucunda 2022 yılında ikinci kez asgari ücrete zam yapılmış ve vatandaşın enflasyondan etkilenmemesi için uğraşılmıştı. Fiyatların o zamlardan sonra devamlı olarak artmaya devam etmesi sonucunda vatandaşlar 2023 yılında asgari ücrete gelecek zammı beklemeye başladı. İşte detaylar...

Asgari ücrete gelecek olan zam beklentisi yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Ortaya atılan son iddia ise vatandaşların yüzünü güldürecek cinsten oldu. İddiaya göre asgari ücrete %80'nin üzerinde bir zam yapılacak. İddianın sahibi olan Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz %80 ve üzeri bir zammın sürpriz olmayacağını dile getirdi. Bu yıl bilindiği üzere artan enflasyonist baskılar nedeniyle asgari ücrete 2 kez zam yapılmıştı ama bu yapılan zam bir çok vatandaşa göre bir kaç ay sonra eridi. Bu sebepten dolayı gözler şimdiden Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi.

Asgari ücret 9 bin 900 TL mi olacak?

Daha önce ortaya atılan bir iddia asgari ücretin 7 bin 700 TL civarlarında olacağına dairdi. Bu seferki iddia ise çok konuşulacak gibi. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz asgari ücrete %80 ve üzerinde bir zam yapılacağını tahmin ettiğini söyledi. Böyle bir durumun olması halinde ise asgari ücret 9 bin 900 TL civarlarına yükselmiş olacak.

"Asgari ücrete en az %80 zam!"

Şeref Oğuz son yazısında “Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, taban fiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…” ifadelerini kullandı ve zam ile ilgili görüşlerini açıkladı. Şeref Oğuz'un bu açıklamaları asgari ücretlide heyecan yaratsa da bir çok kişi böyle bir zammın olmayacağı görüşünde.

Asgari ücrete ne kadar zam gelmişti?

2022 yılının ilk ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından ilk zam %52 oranında olmuş ve 4 bin 523 lira 40 kuruş olarak açıklanmıştı. Enflasyonun iyiden iyiye hızını artması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci bir zam daha yapıldığını ve zammın %30 olacağını açıklaması sonrası asgari ücret 5 bin 500 liraya yükselmişti...

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN