Asgari ücret zammında son düzlük! Milyonları sevindiren o rakam ortaya çıktı!

Asgari ücret zammında son düzlük! Milyonları sevindiren o rakam ortaya çıktı!

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammında. Temmuz ayına doğru gidilirken vatandaşlar asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte gelebilecek olan zam oranları netleşmeye başladı. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret ne kadar oldu?' sorusunu araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilk ışığı yaktı. Milyonlarca kişi bayram edecek!

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zam haberi sonunda geldi. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklaması ile birlikte gözler maaş zamlarına çevrildi. Temmuz ayına doğru ilerlerken vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam geldi? 2023 asgari ücret zammı yapıldı mı?' sorularını araştırıyor. Milyonları sevindiren o rakam ortaya çıktı! 2023 asgari ücret zam çalışmalarına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika olarak açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Tarih belli oldu. İşte 2023 asgari ücret zam oranları ve işveren maliyetleri...

KABİNE SONRASI DÜĞMEYE BASILDI

Asgari ücret zammı için düğmeye basıldı. Yeni kabinenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önderliğinde ilk Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er kişi olmak üzere komisyon 15 kişiden oluşuyor. Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere ücretler ve geçim üzerindeki tüm rakamlar masaya yatırılıyor. Yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ve dolaylı olarak da ülkedeki hemen hemen her vatandaşı ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran'da başlayacak.

ghghgh-2023-06-13t103645-027.jpg

2023 ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ara zam temmuz ayında yatacak olan maaşlara yansıyacak. Yılın ilk 6 ayının tamamlanmasının ardından temmuz ayında ödenecek yeni maaşlarda belirlenen yeni tutar hesaplara geçecek. Eğer temmuz maaşına zam yansımazsa temmuz ayının zam farkı da ağustos ayında ödenecek.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zam oranına ilişkin açıklamalarda bulunan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin “asgari ücreti 500 dolar seviyelerine çıkaracağız” ifadelerini kullanmıştı. 12 Haziran 2023 itibariyle 500 dolar seviyeleri 11 bin 821 liraya yakın bir konumda yer alıyor. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkacağı göz önüne alınırsa asgari ücretin de 12 bin lira seviyelerinde olması bekleniyor. Bu da yüzde 40’a yakın bir zam anlamına geliyor. Ancak döviz kurundaki değişim bütün bu oranları yeniden belirleyecek.

ghghgh-2023-06-13t103707-519.jpg

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Son dakika haberine göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından, "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzda çalışmalara başlıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN