Asgari ücretliye keyif kahvesi içirecek haber! Bakan Simşek duyurdu: Ocak'ta zamların en büyüğü geliyor!

Asgari ücretliye keyif kahvesi içirecek haber! Bakan Simşek duyurdu: Ocak'ta zamların en büyüğü geliyor!

Son dakika... Asgari ücret zammında flaş gelişme! 6 aylık enflasyon rakamları ile belirlenen asgari ücret zammında sistem değişiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca asgari ücretliye güzel haberi duyurdu. Ocak'ta asgari ücrete dev zam geliyor! Peki 2023 asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Bu zammı duyan çalışanlar bayram edecek. İşte 2023 asgari ücrete zammı ile ilgili konuşulan rakamlar...

Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme! Artan enflasyon ile birlikte geçim derdi sorunu çıkmış ve gözler asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Memur ve emekli maaşlarına gelen zamlar sonrası milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına gelecek olan zammı dört gözle beklemeye başladı. Peki 2023 asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Güzel haberi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek az önce duyurdu. Asgari ücretliye keyif kahvesi içirecek haber! Ocak'ta zamların en büyüğü geliyor! Rakamı duyan asgari ücretliler bayram edecek. İşte detaylar haberimizde...

BAKAN ŞİMŞEK'TEN MÜJDE! ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca asgari ücretliyi umutlandıracak açıklamasıyla gündeme bomba gibi düştü. Asgari ücret artışının hedef enflasyona göre yapılacağını belirten Bakan Şimşek, memur ve emekli zammı dahil olmak üzere asgari ücret Ocak 2024 zammı için hesaplama sisteminin değişeceğinin mesajını verdi. Bu kapsamda 6 aylık enflasyon rakamları beklentisi önemli bir ipucu sağlayacak. O ipucu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'dan (OVP) geldi. Buna göre hedef enflasyonun yıl sonunda yüzde 65 seviyesinde olması bekleniyor. Hem SGK hem Bağ-Kur emeklileri hem de memur ve memur emeklisinin maaş hesabını değiştirdi. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ölçü olan 6 aylık enflasyon yüzde 37,76 olurken, memurlar ve memur emeklileri için de enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı dahil yüzde 49,46 oranında bir artış ortaya çıkardı.

ghhghg-2023-09-12t104716-627.jpg

OVP’de yer alan 2023 yıl sonu enflasyon oranı ve 2024 yılı enflasyon öngörüsü Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu için de bir referans olarak alınacak. Bugüne kadar yapılan asgari ücret artışlarına bakıldığında gerçekleşen enflasyonun üzerinde zam yapıldığı görülüyor. Bu yıl da yine yüzde 65 yıl sonu enflasyonu asgari ücret artışlarını da etkileyecek.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Katıldığı bir canlı yayında Ocak ayında yapılacak zamma ilişkin tahminlerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program'a (OVP) dikkat çekti. OVP'deki yüzde 65 enflasyonun çıkması durumuna göre tahminlerini sıralayan Erdursun, "Asgari ücrette hükûmetin eli daha rahattır, cebinden para çıkmayacağı için. Daha yüksek artışlar olmasını ister" ifadelerini kullanmıştı.

hjjh-6.jpg

Yüzde 38'lik bir artış yapılması durumunda asgari ücretin 15 bin 750 lira olacağını belirten Erdursun, "Yüzde 50 civarında bir artış olursa, ben yüzde 50'liler civarında bir artış olacağını düşünüyorum. Çünkü 2024'ten itibaren asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklandı. Bu nedenle yüzde 50'liler civarında olur ve asgari ücret 17 bin lirayı geçer" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN