Asgari ücrette en düşük rakam belli oldu! Ahmet Kurtuluş pazarlığın başlayacağı minimum ücreti duyurdu

Asgari ücrette en düşük rakam belli oldu! Ahmet Kurtuluş pazarlığın başlayacağı minimum ücreti duyurdu

Yeni yılın yaklaşmasıyla asgari ücrette rakamlar netleşmeye başladı. Aralık ayında toplantılara başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yıl gelmeden asgari ücreti duyuracak. Ahmet Kurtuluş açıklamasında, asgari ücrette minimum rakamı paylaştı. Peki, asgari ücret en az ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği zamlar gündeme geldi. Asgari ücret görüşmeleri dikkat çekerken, taban ücret açıklaması Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'tan geldi. Kurtuluş'un açıklamasıyla güne güzel bir haberle uyanan asgari ücretliler, aralık ayını merakla bekliyor.

KURTULUŞ'TAN EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Aralık ayında başlanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesinde taban asgari ücret açıklaması geldi. Milliyet.com.tr'ye konuşan Ahmet Kurtuluş, asgari ücrete zam pazarlığının en az enflasyon üzerinden olacağına dikkat çekti. Enflasyon farkına göre, en düşük asgari ücret zammını paylaştı.

Açlık sınırı üzerinden yapılan değerlendirmelerde, 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcaması eylül ayı itibarıyla 13 bin 334 TL'ye ulaştı. Yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 TL oldu. Bekar bir kişinin aylık maliyeti ise 17 bin 336 TL olarak paylaşıldı.

asgari-ucretli-calisanlar-dikkat-yeni-maasiniz-bu-iki-rakamdan-biri-olabilir-hesap-kitap-yapildi-870147553.jpg

ASGARİ ÜCRETTE TABAN ÜCRET

Asgari ücrette en az ücret paylaşımı yapan Ahmet Kurtuluş, enflasyon farkına göre bu rakamın 15 bin 600 TL olacağını duyurdu. Sadece enflasyon farkı olduğunun altını çizen Kurtuluş, bu rakamın biraz daha yükseltilebileceğinden bahsetti.

İşveren tarafının 16 bin TL üzerinden masaya oturacağına dair tahminlerini dile getirdi. İşçi tarafı açlık, yoksulluk sınırı ve bekar bir çalışma yaşama maaliyetine göre, yeni rakamlar masaya yatırılacağını işaret etti.

asgari-ucret.webp

İŞÇİ KESİMİNİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Milyonların merakla beklediği "İşçi kesimi hangi rakam üzerinden masaya oturacak?" sorusu cevaplandı. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'un açıklamalarına göre, rakamların kasım ve aralık ayında daha da netleşeceği paylaşıldı. İşçi kesiminin en az 20 bin TL ile masaya oturacağı düşünülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda hükümeti temsil eden 5 kişi, işçi kesimini temsil eden 5 kişi ve işveren kesimini temsil eden 5 kişinin yer alması bekleniyor. Komisyonda bulunan kişiler yeni asgari ücreti belirleyecek. İşveren teklifi 16 bin TL, işçi kesiminin teklifi ise 20 bin TL üzerinden masaya oturulacak. Bu rakamların arasında anlaşma sağlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN