Bakan Elvan'dan 'büyüme' mesajı: Yıl sonunda yüzde 7 olacak

Bakan Elvan'dan 'büyüme' mesajı: Yıl sonunda yüzde 7 olacak

Alman şirketlerin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, büyüme mesajı verdi: Bu yılki büyümeye ilişkin öncü göstergeler çok olumlu geldi. Türkiye ekonomisi yıl sonunda yüzde 7 büyüme gösterebilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlık'ta Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

"ÖNCÜ GÖSTERGELER ÇOK OLUMLU"

Toplantıda, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatan Elvan, geçen yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 1,8 büyüdüğünü hatırlatarak, bu yıl ki büyümeye ilişkin öncü göstergelerin çok olumlu geldiğini, Türkiye ekonomisinin yılsonunda yüzde 7 civarında bir büyüme gösterebileceğini kaydetti.

Emtia fiyatlarındaki artışa rağmen cari işlemler tarafında umut verici gelişmeler olduğuna da işaret eden Elvan, güçlü ihracat performansı, azalan altın ithalatı ve turizm gelirlerindeki ılımlı toparlanmanın bu olumlu görünümün ana itici unsuru olduğunu belirtti.

02-001.jpg

MALİ DİSİPLİN VURGUSU

Elvan, ekonomi politikalarının yönünün sağlam olduğunu ve Türkiye'nin ortodoks ekonomi politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağını vurguladı. Maliye politikaları ile para politikalarının el ele yürüyeceğine işaret eden Elvan, mali disiplinin son 19 yılda Türkiye ekonomisinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu ve bunu sürdüreceklerini ifade etti.

"EKONOMİK REFORMLARA DEVAM EDİYORUZ"

Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reformları kapsamında kırılganlıkları azaltma, verimliliği ve rekabeti artırmaya yönelik ekonomik eylemler dizisi tasarladıklarını belirten Elvan, tüm bu eylemlerin güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin sağlanmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

ERDOĞAN DA MESAJ VERMİŞTİ

Geçen hafta Bakanlar Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da büyüme mesajı vermişti.

Erdoğan, şunları kaydetmişti: Erdoğan, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7'lik bir büyüme performansı yakalandığına dikkati çekerek "Bu tablonun bizleri sevindiren tarafı, büyümeye, yatırımların, özellikle de makine-teçhizat yatırımlarının katkısının artıyor olmasıdır.

Ayrıca büyümede dış talep ile iç talep arasında arzuladığımız dengeleme de başlamıştır. İkinci çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, baz etkisinin de devreye girmesiyle yıllık yüzde 20 civarında bir büyümeye işaret ediyor. Yılın tamamını ise Orta Vadeli Program hedefimiz olan yüzde 5,8'in üzerinde bir büyümeyle kapatacağımız anlaşılıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN