Bakan Kurum: Konut ve kiralardaki artış suni, hep söylüyoruz

Bakan Kurum: Konut ve kiralardaki artış suni, hep söylüyoruz

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kiralardaki fahiş artışlar hakkında açıklama yaptı. Artışların suni olduğunu belirten Kurum, "Bunu hep söylüyoruz. Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle buna imkân sağlayacağız" dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konut ve kira artışları ile ilgili konuşan Kurum, "Bu suni bir artış, hep söylüyoruz. Bizim hamlelerimizle birlikte sistem oturacak. Arzda sıkıntı varsa; Sayın Cumhurbaşkanı'mız giderecek süreci de paylaşacak. Ve o da fiyatların geri gelmesine neden olacak" diye konuştu.

Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak

Kurum şu ifadeleri kullandı:

"Bu biraz da dünyadaki tedarik zincirinin oturmasıyla alakalı. Ülkeler üretime geçti, arz arttı ve talep aynı kalınca mecburen fiyat da geri geliyor. Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle buna imkan sağlayacağız. İnşallah her işte olduğu gibi konut işinde de vatandaşımızı açta açıkta bırakmayacağız.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesinin detaylarının ise eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN