Bakan Nebati'den anti-enflasyonist kredi çıkışı: Yüzde 30 olan kredi faizi, yüzde 18'lere geriledi

Bakan Nebati'den  anti-enflasyonist kredi çıkışı: Yüzde 30 olan kredi faizi, yüzde 18'lere geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Türkiye Ekonomi Modeli' kapsamında, anti-enflasyonist kredi politikalarını uygulamaya devam ettiklerini söyledi. Nebati, ekonomik büyümeyi sürdürülebilir kılmak için, işletmeleri düşük maliyetle ticari kredilere ulaştırdıklarını ifade ederek," Nitekim, Temmuz sonunda ticari kredi faizleri yüzde 30 civarındayken, şimdi yüzde 18’lere gerilemiştir." dedi.

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bankacılık sektörünün kredi hacmi Ekim sonu itibarıyla yıllık yüzde 68,2 artığını, aynı dönemde ticari kredi büyümesinin ise yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleştirildiğini açıklayarak şunları söyledi:

"Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında, büyümemizi sürdürülebilir kılmak ve istihdam artışımızı desteklemek hedefiyle üretimi artırmaya yönelik, anti-enflasyonist kredi politikalarını uygulamaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda, işletmelerimizin enflasyonun oldukça altında, düşük maliyetle ticari kredilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Nitekim, Temmuz sonunda ticari kredi faizleri yüzde 30 civarındayken, şimdi yüzde 18’lere gerilemiştir.

'KOBİ'LERİN KREDİYE KOLAY ERİŞİMİNİ ÖNEMSİYORUZ'

Uyguladığımız politikalar sonucunda sağlanan güçlü kredi büyümesinde, ticari kredilerin ağırlığı yüksektir. Bankacılık sektörünün kredi hacmi Ekim sonu itibarıyla yıllık yüzde 68,2 artarken, aynı dönemde ticari kredi büyümesiyse yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Ekonomimizin bel kemiği olan ve milyonlarca insanımıza istihdam sağlamaya devam eden KOBİ’lerimizin de kredilere kolay erişimini önemsiyor ve önceliklendiriyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyümüştür.

Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN