Bakanlık açıkladı! O kişilerin hesabına 5.098 TL ödeme yapılacak: 15 Ekim'de herkes kontrol etsin

Bakanlık açıkladı! O kişilerin hesabına 5.098 TL ödeme yapılacak: 15 Ekim'de herkes kontrol etsin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı. Milyonlarca kişinin beklediği o ödeme için tarih verildi. 15 Ekim'de hesaplara 5.098 TL yatacak. İşte ödemenin detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yaptığı evde bakım maaşı ödemelerinin tarihi belli oldu. Milyonlarca kişinin faydalandığı ödemeler 15 Ekim tarihinde hesaplara yatırılacak.

ÖDEMELER T.C KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıkladığı liste doğrultusunda, T.C kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 ile bitenlerin hesaplarına 15 Ekim tarihinde 5.098 TL ödeme yapılacak.

Milyonlarca kişinin faydalandığı evde bakım maaşı destekleri Temmuz ayında memur maaş kat sayısı oranında yüzde 17,55 artmış ve 5.098 TL olmuştu.

bakanlik-acikladi.jpg

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİYOR?

Evde bakım maaşı alabilecek kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca belirtilen şartlara göre belirleniyor. Bu kapsamda; bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli yakınına bakan kişiler ödemelerden faydalanabiliyor. Ancak ödeme yapılabilmesi için kişinin sağlık raporu ve gelir kriterine de uygun olması gerekiyor. Sağlık raporu tam teşekküllü hastaneden istenirken, gelir ise asgari ücrete göre belirleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN