Bakanlık duyurdu! O ailelere 1250 TL yardım başlıyor: Başvuran 1 yıl boyunca alacak

Bakanlık duyurdu! O ailelere 1250 TL yardım başlıyor: Başvuran 1 yıl boyunca alacak

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen son açıklamada, dar gelirli ailelere 1 yıl boyunca kesintisiz 1250 TL ödeme yapılacağı belirtildi. İşte, PTT aracılığıyla yapılacak ödemelerin detayı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçen sene başlattığı aile yardım programı bu yıl da devam ediyor. Gerekli şartları taşıyan vatandaşlar PTT şubelerinden geri ödemesiz destek ödemelerini alabilecek.

Başvuru sahibinin hanedeki ortalama aylık gelirine göre düzenlenen aile yardım programı ödemeleri başladı. Ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarılacak olan ödemelerin planlaması ise şu şekilde:

Aylık ortalama geliri 450 TL'nin altında olan hanelere: 1.250 TL

Aylık ortalama geliri 450-911,15 TL arasında olan hanelere: 1.100 TL

Aylık ortalama geliri 911,15-1.372,30 TL arasında olan hanelere: 950 TL

Aylık ortalama geliri 1.372,30-1.833,45 TL arasında olan hanelere: 850 TL destek ödemesi yapılacak.

haber-12-ic.jpg

AİLE YARDIM PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı destek ödemelerinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecek. Başvurusu onaylananlar, her ay ödemesini PTT şubelerinden alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN