Mehmet Ali Verçin: Hükümet seçime ekonomik bir yıkımla girebilir | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de ekonomi gündeminde olup bitenleri paylaştı. Yeni tasarruf tedbirlerini ele alan Verçin, tedbirlerle enflasyonun düşeceğine inanmadığını, 6 ay boyunca artacağını ve bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 20 olacağını söyledi. Verçin, enflasyon konusunda ise hükümeti uyardı: Enflasyonu düşürmezse hükümet seçime ekonomik bir krizle girebilir.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktardı. Verçin, yeni tasarruf tedbirlerini ve Türkiye'de enflasyonu konu aldı.

"HÜKÜMET SEÇİME EKONOMİK BİR KRİZLE GİDEBİLİR"

Yeni tasarruf tedbirleri ile ilgili sonunda devamlı söylediğim şeyi yaptılar' diye konuşan Verçin, bu tedbirlerin ithalatı düşürebileceğine dikkat çekti.

Verçin, tedbir içerisinde yer alan bazı maddeleri ise eleştirdi:

"Hiçbir gazete alınmayacak, dergiye abone olunmayacak. Bu tedbirle gazeteler kime satılacak merak ediyorum. 'Suda tasarruf yapın' diyor. İçme suyunda mı sulama suyunda mı tam anlamadım."

"ENFLASYON DÜŞMEYECEK"

Hükümetin tasarruf tedbirlerinin uygulansa bile enflasyonun düşmeyeceğine dikkat çeken Verçin, şöyle konuştu:

"Enflasyon düşmeyebilir, böyle olursa faizlerin düşürülme ihtimali ortadan kalkar. Tedbirlere rağmen enflasyonun düşeceğine inanmıyorum. Hesapladım, enflasyon 6 ay boyunca yükselecek ve yıl sonunda yüzde 20'ye kadar çıkacak . Hep söyledim. Arkadaş! Zorla, cebirle, düzeni bozarak neden faizleri indirmeye çalışıyorsun? İnsanların tükettiği malların 3'te ikisinin ithal olduğunu görmüyor musun? İthal ürünlerin pazarlanması vs. çalışan kişi sayısı, fabrikada üretim amacıyla çalışan kişilerden daha fazla. İthalata sanayiden daha fazla para ayırıyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN