Banka iflasları sonrası nefesler tutuldu: Gözler Fed'in faiz kararında!

Banka iflasları sonrası nefesler tutuldu: Gözler Fed'in faiz kararında!

ABD ve Avrupa'daki banka iflasları küresel piyasalarda endişe yaratırken, gözler Fed'in bugün açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Küresel piyasalar merakla veriyi beklerken, faiz artırım hızında düşüş olacağı tahmin ediliyor.

ABD'li Signature ve Silicon Valley Bank'ın batması ile tahvil ve hisse sahipleri mağdur oldu. Avrupa'da ise zor durumda kalan Credit Suisse, önce İsviçre Merkez Bankası'ndan 50 milyar İsviçre Frangı aldı fakat bu hamle de durumu kurtaramadı ve UBS'e satıldı.

ABD'de başlayan bankacılık krizi Avrupa'ya da sıçrayıp, bankacılık sektörünü krize sokarken, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak faiz kararına odaklandı.

Mevcut olağandışı ortamda tahminler, Fed'in faiz artıracağı yönündeyken, ekonomistler ise Fed'in yüksek faiz artırımlarında bulunmasının piyasanın dengesini daha fazla bozacağını ve bankacılık sistemindeki krizi büyüteceğini söylüyor.

MEVCUT FAİZ YÜZDE 4,75

Fed, faizi en son yüzde 4,75 seviyesine yükseltmişti. Fed'den bu akşamki toplantı sonrasında da faizin 25 baz puan artarak yüzde 5'e çıkması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz faiz toplantılarının ardından yaptığı açıklamalarda, verilerin iyi gelmesine rağmen enflasyonda keskin bir düzelme olmadığını ve faiz artırımlarının enflasyon yüzde 2 hedefine düşene kadar devam edebileceğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN