BİM yöneticisinden bir 'fahiş fiyat' açıklaması daha: Fiyatları durduk yere artırmıyoruz

BİM yöneticisinden bir 'fahiş fiyat' açıklaması daha: Fiyatları durduk yere artırmıyoruz

GPD Başkanı ve BİM yöneticisi Galip Aykaç, gıda sektöründeki fahiş fiyatların perakendecilere mal edilmesine "Bizler üzerinden yapılan haksız kamuoyu algısını kabul etmiyoruz, hiçbir perakendeci fiyatları durduk yere artırmaz, tüm tedarik zincirine bakılmalı" şeklinde cevap verdi.

GPD Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Ortak Gelişim Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz Eylül ayında 5 market zincirini işaret ederek 'piyasayı altüst ediyorlar' ifadeleri sonrası üzerlerinde oluşan kamuoyu baskısına değindi.

Bloomberg HT'nin haberine göre; Aykaç'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz. Artan fiyatları tüketiciye yansıtmamak için çalışıyoruz. Artan fiyatları tüketiciye yansıtmamak için kârdan feragat ediyoruz. Organize perakendeciliğin yükseldiği yerde enflasyon geriliyor. Yüksek ÜFE’nin TÜFE’ye yansımamasının en önemli sebebi zincir marketler. Fiyat artışının yanı sıra gelir dağılımının bozulması sıkıntıları büyütüyor. Bizler üzerinden yapılan haksız kamuoyu algısını kabul etmiyoruz. Hiçbir perakendeci fiyatları durduk yere artırmaz, tüm tedarik zincirine bakılmalı. İçinde olduğumuz ve memnun olmadığımız bu dönemin atlatılacağını umuyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN